Феро: Не разделяме мачовете за купата и за първенството

09.03.2020 10:35 Митя Иванов

Старши треньорът на "Ботев" Ферарио Спасов обяви, че мачовете от турнира за купата на България не са приоритет за отбора му, за сметка на срещите от шампионата на страната.

"Не можем да си позволим да разделяме мачовете за турнира за купата и първенството. Несериозно е да пренебрегнем двубоите в шампионата. Най-важното за нас е всички момчета да бъдат здрави и да участват пълноценни и на двата фронта", каза Феро. Той обаче е притеснен заради късата резервна скамейка, заради многото контузени и болни играчи.

"В началото на седмицата ще видя с какви футболисти ще разполагам. Не мога да кажа със сигурност, дано травмите не са сериозни. Срещу "Славия" отстъпихме с един гол разлика. Друга разлика в играта на двата отбора аз не видях. Контузията на Джонатан Перейра обърка тактическия замисъл, който имахме. Пак трябваше да прекроявам състава. Но играхме мъжки и равностойно на този тежък терен, с една група от млади играчи, които се представиха много добре. Допуснахме грешка в защита - неправилно напускане на зоната на наш играч, от което дойде голът на "Славия". Не видях положения за домакините. Мачът в София се игра на много тежък терен", коментира Спасов. 

По думите му в последния момент преди мача отпаднал Александър Тонев, защото не бил възстановен от контузия, а Антонио Вутов трябвало да влиза невъзстановен в игра.

"Младите момчета от мач на мач не се различават по нищо от по-опитните. Те могат да играят още по-добре, просто им трябва време и мачове", доволен е Феро.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>