Акрапович: Играчите ми мислеха да дискотека, аз съм виновен за хикса

08.03.2020 12:25 Митя Иванов

Старши треньорът на "Локомотив" - Пловдив Бруно Акрапович пое изцяло вината за сензационния хикс 1:1 срещу аутсайдера "Витоша" (Бистрица). Босненският специалист призна, че вероятно е объркал състава, а неговите футболисти изобщо не са го чули, че в предупрежденията му през седмицата, че ги очаква тежък мач.

"Нещата не се получиха така, както искахме. Вината е моя. Не изглеждахме добре, не показахме футбола, който исках и който можем. Може би аз сбърках и със състава. Топката не вървеше така, както планирахме. Винаги казвам, ако топката идва, трябва да я атакуваш – колкото и да си малък или голям. Не направихме това при техния гол. Цяла седмица им говорих на момчетата, че ни очаква много труден мач, но кой да ме чуе. Явно аз не съм успял да ги накарам да повярват в това. Затова, казвам, че вината си е моя, след като явно не съм успял да ги мотивирам достатъчно", коментира Акрапович.

Наставникът призна, че на последната тактическа тренировка преди мача и масажистът се е включвал от време на време, заради многото контузени.

"Имахме проблеми в отбора през седмицата. В тренировката се включи и масажистът, за да можем да отиграваме тактическите варианти. Изглежда смешно, но е така. Случват се неща, които не планираш", допълни треньорът.

И добави, че всички в отбора са виновни, защото неговите указания не били спазвани.

"При статични положения всички трябва да се връщат назад. Те бяха в наказателното поле, но явно вече са мислили за една дискотека, която се намира тук близо до нашия стадион. Трябваше да вкараме втори гол, но никой не поема отговорност, за да реши нещата. Никой не поема отговорност да изчисти топката", ядосва се треньора.

Акрапович, смята, че е направил някои грешки по състава. "Затова направих някакви смени, защото не беше така както аз исках. Има момчета, които не могат да вземат своя шанс", заключи Акрапович.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>