Революционни лечебни храни завладяха посетителите на "Фудтех 2020" в Пловдив

20.02.2020 20:58 Митя Иванов

- Масло от черен кимион, което лекува десетки болести предизвика голям интерес на изложението

Приготвяне на специално масло от черен кимион, което лекува десетки болести, е сред хитовете на международната изложба "Фудтех 2020", която се провежда в Пловдив. Производители на иновативния продукт са българска фирма, която направи няколко демонстрации пред посетителите на изложението.

"Ще го пробвам, стига с тези лекарства - колкото помагат, толкова и вредят", каза Надежда Ганева от Пещера, посетител на изложбата.
38-годишната жена предпочитала природната медицина.

"Вземете си, няма да сгрешите. Маслото има изключителни лечебни свойства и е подходящо за всички възрасти", каза едно от момичетата, които предлагат продукта.

Освен него, на форума може да се видят и други нетрадиционни лечебни храни и хранителни добавки, най-любопитните от които са естествен аспирин от бяла върба и сок от нони с антивирусни свойства. Те също са много ефикасни при лекуване на болести и неразположения на организма.

Хлебни и сладкарски изделия без глутен и вредни добавки и изключително чисти минерални и деминерализирани води, преминаващи през 14-степенна система за качество, също предизвикват голям интерес сред посетителите.

В рамките на изложбата "Фудтех 2020" приключи и конкурсът „Нов продукт на българския пазар“. Той се организира за първи път у нас.
Луканка с ром, бонбони с бял и черен трюфел, сладолед, който се приготвя за няколко минути, и още много специалитети се състезаваха в него. Кандидатите бяха над двадесет, като преобладаваха здравословните храни.

В категория „Хранителни добавки с физиологичен ефект“ има четири награди, които са също иновативни и имат лечебни качества. Това са антипаразитен комплекс за детоксикация и за първия у нас воден разтвор на прополис. Те са световна новост, казаха експерти. Освен тях са отличени имуностимулиращ микс и за суперхрана, която подхранва и прочиства организма.

Идеята на организаторите е да се подкрепи пазарният дебют на висококачествени храни и напитки от наши и чуждестранни фирми. Експерти и представители на големи търговски вериги са включени в комисията, която ще определи призьорите.

В първото издание на конкурса „Нов продукт за българския пазар“ се състезаваха участници в изложбите „Фудтех“, „Винария“ и „Вкусове от Италия“, които ще продължат в Пловдив до 23 февруари.

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>