На три тренировки Кристиан излиза титуляр за "Хайдук" утре

14.02.2020 00:26 Митя Иванов

Само на 3 тренировки с новия си отбор "Хайдук", Кристиан Димитров ще дебютира още тази събота. Тогава хърватският гранд гостува на "Славен Белупо", а 22-годишният пловдивчанин е гласен за титуляр в отбраната.

Мачът в събота е от втория пролетен кръг от шампионата на Хърватска и ще се играе от 18,30 часа на стадиона в Копривница.

"Хайдутите" са втори във временното класиране с 41 точки от 21 мача, на цели 12 т. след абсолютния лидер "Динамо" - Загреб. Съперниците им от "Славен Белупо" пък са 7-ми с 18 точки.

Бившата звездата на "Ботев" (Пд) ще облече бяло-синята фланелка с №4 на гърба, която изненадващо избра още с пристигането си на митичния стадион "Полюд" в Сплит.

Кристиан Димитров тренира от два дни усилено с "Хайдук" и оставя много добри впечатления сред всички. Особено на винаги взискателния нов треньор на тима и бивша местна звезда Игор Тудор. Интересът към трансфера на 190-сантиметровия български защитник в Сплит все още не е отшумял, казаха колеги хърватски журналисти.

Няколко местни медии, както и официалният сайт на хърватския тим са направили обширна фотогалерия с българина, по време на тренировките.

"Българинът не е излизал от спортна форма, той е изкарал пълна подготовка с бившия си клуб "Ботев" на лагер в Турция и е готов да играе цял мач. Затова се включи на сто процента в тренировъчния процес", отбелязват медиите в Сплит.

Други от Спорт

Стефан Стоянов ще води "Ботев"(Пд) до края на сезона

Стефан Стоянов ще води "Ботев" (Пловдив) в оставащите три мача от първенството на Еfbet лига, съобщиха от клуба.  Днес  той направи първа тренировка начело на "канарчетата"

"Ботев" (Пд) играе 2 мача с гръцкия "Арис" в памет на Тоско Бозаджийски

"Ботев" (Пловдив) уреди 2 приятелски срещи с гръцкия гранд "Арис" (Солун). Двата "жълто-черни" отбора ще играят в памет на Тоско Бозаджийски. Големият привърженик на "канарчетата" загина

"Ботев" (Пд) загуби с 1:2 от "Арда" за "сбогом" с Бруно Балтазар

"Арда" победи с 2:1 "Ботев" (Пд) в Кърджали среща от 33-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да обърнат резултата, след като преди почивката изоставаха в резултата

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на квалификациите от турнира "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис за мъже и жени „Ролан Гарос". Пловдивчанинът отстъпи с 3:6

Бойко Борисов стана шампион по футбол при ветераните, тигрите биха с 5:3 "Ботев" (Снимки)

Воденият от Бойко Борисов тим на "Витоша" (Бистрица) стана шампион на България по футбол при ветераните. Във финалния двубой, игран пред над 1000 зрители на новоизградения стадион в Пловдив

>