Хаос с паркирани коли под Бетонния мост в Пловдив, пешеходци негодуват (снимки, видео)

05.02.2020 07:41 Габриела Лазарова
Безразборно спрели коли под Бетонния мост затрудняват пешеходци. Снимки: Авторът

Кметът на район "Централен" предприе проверка след сигнал на "24 часа"

Безразборно спрели  автомобили под Бетонния мост пречат на колоездачи и пешеходци да преминават безопасно под съоръжението, установи репортерска проверка.

Около 10 часа във вторник бяха паркирали цифром и словом 24 автомобила по диагонал, успоредно или шахматно - кой където свари. По този начин колите задръстват тротоара и минувачите започват да криволича, за да ги заобикалят. Ако все пак разхождащите се успеят да минат през пътечките, то за велосипедистите не остава нищо друго, освен да слязат на платното за движение.

„Спирам тук всеки ден и никой не ми е направил забележка“, каза за „24 часа“ Иван Арнаудов, който работи в близост до моста. „Безплатно е, а и няма друг вариант за спиране“, допълни той.
Малко по-надолу отсреща възрастна дама влачеше количка, пълна с багаж, а докато се придвижваше бавно и последното паркомясто под моста бе заето. Куриозното е, че в близост има широк платен паркинг, но шофьорите предпочитат да спират на аванта.

"Обследвам случая. Разпоредил съм пълна проверка", заяви кметът на район "Централен" Георги Стаменов. По-късно той уточни, че паркирането там било законно.

"В последните 30 г. са паркирали хора, които работят в тази зона. Габаритът на тротоара е 10 метра, което позволява свободно да се спира в рамките на 5 – 5, 5 м, така че да не пречи на пешеходците", посочи кметът.

Други от Новина в снимка

Кметът на Раковски и съпругата му превзеха 6-хилядник в Хималаите, помахаха на Еверест (Снимки)

Мисия Непал е 100 процента изпълнена, казва Гуджеров По пътя срещнали и Силвия Аздреева Кметът на Раковски Павел Гуджеров и съпругата му Анелия вече имат покорен 6-хилядник

Гледките на 4-те сезона: Созопол

Красив кадър от Созопол ни изпраща Надежда Миленкова. Снимката й вече е на страниците на "24 часа" и така участва в новия ни читателски фотоконкурс "Гледките на четирите сезона"

Никой не успя да познае това бебе, а всички знаят кой е. Великият...

Никой не успя да познае това бебе, а всички знаят кой е. Великият Георги Аспарухов-Гунди. 🤔Неразрешена остана фотозагадката на "24 часа" от вчера. Въпросът беше коя е тази обожавана легенда

Гледките на 4-те сезона: Ботаническа градина в Балчик

Вера Младенова изпраща снимка от Ботаническа градина в Балчик. "Къдравите лалета ме впечатлиха много", ни пише тя. Кадърът е част от "Гледките на четирите сезона" – читателския фотоконкурс на в

Гледките на 4-те сезона: Южният парк в София

Мая Маринова изпраща красив кадър от Южния парк в София. Снимката й вече е на страниците на "24 часа" и така участва в новия ни читателски фотоконкурс "Гледките на четирите сезона"

>