Феноменална "Марица" постави на колене pycкия гpанд "Динамо" наcpед Москва

23.01.2020 20:39 Митя Иванов

Чудото се случи! Волейболните шампионки на България - "Марица" (Пловдив) поставиха на колене титулувания руски гранд "Динамо" насред Москва. Пловдивчанки играха като фурии в Двореца на спорта "Динамо" в руската столица, тази вечер и записаха първа победа в тазгодишното издание на Шампионската лига при жените. Нашите взеха мача с 3:1 над слисаните рускини.

Така маричанки вече пишат волейболната ни история - това е първият им успех като гост в груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир, при това над най-титулувания отбор в Европа – "Динамо" (Москва). В отделните части момичетата на треньора Иван Петков измъкнаха успеха след 25:23, 18:25, 25:23 и 25:17 в мача си от група Е . С този свой успех българският шампион запази шансове за класиране напред към четвъртфиналите, като пътят към тях минава през победи и в оставащите им два мача в групата.

Своя дебют за "жълто-сините" направиха националките Христина Вучкова и Емилия Димитрова.

Как се разви мачът в руската столица тази вечер!?
След равностойно начало "Марица" успя да поведе с 13:10, но след 17:14, благодарение на няколко непредизвикани грешки, допусна обрат до 17:19. По време на тази серия Иван Петков използва и двете си прекъсвания, което в крайна сметка даде резултат.
"Марица" изравни при 19:19, с отлична тройна блокада поведе с 23:22. Бомбен удар на Александра Миланова донесе геймбол при 24:22, а елегантна атака на Кремена Каменова довърши гейма при 25:23 за нашите. Във втория гейм домакините натиснаха със сервис и атака.
В същото време се позагуби остротата на тези елементи в играта на българския тим. "Динамо" бързо поведе с три точки аванс.

Маричанки успяха да догонят противника в резултата за момент при 7:7, но след това руските шампионки отново наложиха превес и стигнаха до убедителното 25:18, оформено с ас на Яна Манзюк.

В изключително оспорвания трети гейм "Марица" върна резултатността на атаката си и поддържаше контрол върху резултата през по-голямата част. Все пак на два пъти в гейма Динамо успя да поведе, втория път със застрашителното 22:19. Последва серия от точки за пловдивчанки, при която Силвия Андреева влезе от ъгъла и силно затрудни противника със своите сервиси, а Дженифър Крос се зае с довършителните работи край мрежата. Със страхотна блокада канадката донесе геймбол при 24:22, а секунди по-късно заби през центъра за победното 25:23. Българките продължиха с великолепната си игра и през четвъртата част и наложиха пълно превъзходство на терена. Дръпнаха с голяма разлика, а Каменова с чудесна блокада оформи победното 25:17.
За най-полезен състезател на мача (MVP) бе обявена разпределителката на "Марица" Лора Китипова.
Огромен принос за успеха имаше и феноменалната игра в защита на Жана Тодорова.
Топреализатор на срещата стана Даря Столярова с 19 точки за "Динамо".
Александра Миланова бе най-резултатна за победителките с 18 точки, следвана от Кремена Каменова със 17.
При официалния си дебют за "Марица" пък Христина Вучкова впечатли с пет точкови блокади.
"Марица" продължава да е на последното четвърто място във временното класиране с една победа и четири точки от четири изиграни мача. Първи е френският РК - Кан (Кан) с три победи и девет точки. Следват руските "Динамо" и "Уралочка" (Екатеринбург) с по две победи и съответно шест и пет точки.
"Марица" приключи с гостуванията си в групата. До края на груповата фаза "жълто-сините" имат да изиграят още два мача у дома в зала "Колодрума" – на 5 и 18 февруари от 18, 30 часа срещу "Кан" и "Уралочка".

Други от Новини

Младеж заби кола в дере в Айтос, пострадаха 15-годишно момиче и мъж на 20 г.

15-годишно момиче и нейният спътник на 20 г. пострадаха при катастрофа в Айтос, причинена от млад шофьор с едва няколко месеца стаж зад волана. По данни на полицията около 23,25 ч

Съдът в Добрич остави в ареста мъж, шофирал след употреба на алкохол и дрога

Състав на Районния съд в Добрич уважи искането на Районната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 27-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това

Управителят на проверения ресторант: Собствениците са гърци, полицаите не искаха документи

„Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 мин. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите

Радев към деца сираци: Мечти, воля и усилия - те са гаранция за вашия успех

Иска се увереност, искат се мечти, искат се воля и усилия, защото те са гаранцията за вашия успех. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към близо 100 младежи в неравностойно положение

Задържаха мъж, влязъл в шадравана в центъра на Русе

Мъж бе арестуван в Русе, след като влезе в шадравана в центъра на града. Това видя репортер на БТА. Сигналът, че в шадравана има мъж с неадекватно поведение

>