Българин уби с буркан 90-годишна в Милано и отиде на дискотека (Обзор)

06.01.2020 20:03 Виолина Христова, Рим
Полицаи разследват убийството във фермата.

Работел при жертвата, искал пари

22-годишният българин Дамян Борисов Добрев е арестуван от полицията в Милано, след като призна, че е убил 90-годишната Карла Куатри Боси. Българинът работел във фирма за селски туризъм, управлявана от единия от синовете на Боси.

“Не исках да я убивам, но се ядосах и я убих, защото не искаше да ми даде няколко десетки евро, които ѝ поисках”, признал Дамян в разпитите пред полицията. Той допълнил, че убил жертвата си с буркан мармалад, взет от етажерка, а след това отишъл на дискотека. Властите разкриха, че българинът откраднал 150 евро, с които си купил алкохол, и няколко синджирчета на жертвата. Те били открити по-късно в раницата му в стаята във фермата, където живеел.

Жената беше открита мъртва с множество рани и следи от насилие по тялото ѝ в къщата си на 5 януари сутринта. Българинът, смятан за предполагаем убиец, имал следи от кръв по дрехите си. Според властите престъплението е извършено след разправа за пари.

Убийството на възрастната жена било извършено в събота вечерта. Първоначално се предполагаше, че негов извършител може да е един от четиримата работещи във фермата – граждани на България, Сенегал, Габон, Филипините. Властите обаче се натъкнаха на следи от обувки на убиеца, а по-късно съответстващите на следите обувки бяха намерени в дома на българина. Дрехите му, носени при престъплението, били открити в пералнята. В дома на Дамян имало и други следи от кръв.

90-годишната Карла Боси била майка на собственика на фермата за селски туризъм “Подере Ронкето” в покрайнините на Милано. Самата сграда била собственост на местната поликлиника.

Българинът живеел и работел в къщата за селски туризъм с помощта на проект, финансиран от община Милано и насочен към интегриране на младежи в затруднено положение и без семейства. Така им гарантирали жилище, храна и малки суми пари за положения труд. Затова и в къщата живеели четирима мъже от различна националност.

Според в. “Кориере дела сера” Боси била намерена с вързани ръце и наранявания по главата. На 4 януари, както всяка събота, Карла участвала във вечерната служба в местната черква, до която отивала пеша. В неделя трябвало да отиде и на сутрешната меса в 10 ч. Тя била намерена в 9,30 ч мъртва, просната на пода, от секретарката на фирмата, която се обадила на полицията. Лицето на жертвата било увито с кървав парцал. По главата на жертвата имало следи от удари с буркан, който след това бил захвърлен от убиеца на партерния етаж.

Къщата за селски туризъм, която в момента се ремонтира, се управлявала от единия от синовете на жертвата, който по време на убийството бил в планината. Всичко в нея било оставено в безпорядък, което било признак, че или престъпникът искал да извърши обир, или да го симулира. Навсякъде били оставени следи от кръв, включително и от влаченето на трупа по пода. По вратата на апартамента нямало следи от насилване, което значи, че жертвата е познавала палача и му е отворила сама, тъй като имала навик да заключва след вечеря.

Други от От страната и света

500 метра нов път ще отпушат временно трафика за Гърция, докато стане готова магистрала “Струма”

Минаването през Кулата - Промахон вече е за минути, но задръстванията се преместиха край Кресна и Симитли Затопля се, замириса на море и традиционният ад по пътя от и за Гърция започна отново

Свикват две извънредни заседания на СОС за лифтовете към Витоша и движението около НДК

Този четвъртък Столичният общински съвет ще има две извънредни заседания. Това съобщи председателят на СОС Цветомир Петров.  Първото заседание ще е от 10 часа и ще е за неработещите лифтове към

17-годишен без книжка се обърна с кросов мотор

Младеж пострада при инцидент с мотор край Благоевград. В събота около 17:30 часа в местността „Шейница", землище на с. Изгрев, неправоспособен 17-годишен водач на кросов мотоциклет „Ямаха"

Арестуваха телефонен измамник, взел 5000 лв. от малолетно дете

Телефонен измамник, взел 5000 лв. от малолетно дете, е арестуван в резултат на незабавно проведени съвместни действия, от полицейски служители на РУ-Дупница и РУ-Петрич

Съдът касира избора за кмет на Община Омуртаг

Съдът касира избора за кмет на Община Омуртаг. Решението на Административния съд в Търговище е от 17 май т.г. и с него изборът за кмет на Община Омуртаг е обявен за недействителен

>