Спасителят на момичето от влака: Нападателят беше легнал върху нея и я дупчеше с ножа (Обзор)

25.11.2019 22:40 Любомир Илков
Петър Бонев разказва как е помогнал на Виктория. КАДРИ: БИ ТИ ВИ
Влакът, в който е станал инцидентът, бе задържан за няколко часа на гарата.

25-годишният Петър от Церово чул виковете за помощ и веднага хукнал към купето

Като обезвредил психично болния, занесъл Виктория на ръце до линейката

“Момичето беше цялото в кръв. По главата и шията, по ръцете и краката. Крещеше от болка.

Аз и едни други момчета от влака опитахме да спрем кръвта, за да не изпадне в кома. Един младеж опитваше да спре кръвта ѝ с фланелка. Постоянно ѝ говорехме, защото на моменти се унасяше. Успокоявахме я, защото беше ужасена от кръвта по себе си, а и явно много я болеше.”

Това разказа пред “24 часа” 25-годишният Петър Бонев, който спаси от сигурна смърт 20-годишната Виктория от Варна във влака Пловдив -Варна в събота срещу неделя през нощта.

Посред нощ момичето е нападнато в купето от

19-годишния

Пламен от

Пловдив, за

когото се знае,

че е с психични

проблеми

За да се защити от нападателя си, Виктория вади нож, но Пламен го отнема и започва да нанася на Вики прободни рани, докато е спрян от притеклия се на викове за помощ Петър Бонев.

25-годишният мъж от пазарджишкото село Церово пътувал с жена си и 15-месечното им бебе към Стара Загора, където живеят. Били при неговите роднини в Церово и се прибирали към Стара Загора. В Пловдив изпуснали по-ранния влак и се качили на късния към Варна.

“Бяхме в първия вагон след локомотива. Детето не искаше да спи и плачеше. Взех го на ръце и започнах да го приспивам по коридора на вагона. Видях, че през едно купе от нашето има момиче и момче и си помислих, че са гаджета. Момичето видимо спеше, а момчето седеше срещу нея.

Направи ми

впечатление,

че втренчено

я гледаше”,

разказва Петър.

Влакът навлязъл в гарата на Стара Загора и Пламен и жена му започнали да приготвят багажа си за слизане. Изведнъж се чули викове: “Помощ, помощ!”

“Моята жена каза, че идват от купето на момичето и момчето и аз се затичах натам. Когато влязох в купето, момчето лежеше върху момичето, замахваше с нож в ръката и я дупчеше по тялото. Дръпнах го назад. Той в първия момент се сепна, но после замахна с ножа към мен.

Аз се отдръпнах, а той пак се обърна към момичето, за да го дупчи. Тогава го изритах силно, той падна и след това се изправи срещу мен. Замахнах и го ударих, после го бутнах и той изпусна ножа.  

После тръгна да бяга. Аз скочих по него и го съборих, но пак успя да побегне. Наблизо беше началникът на влака, момчето мина покрай него, но началникът не знаеше какво става и го пропусна”, обяснява Петър Бонев.

Той продължил да гони нападателя, който скочил от влака и побегнал между линиите.

Настигнал го

и го съборил

на земята

Тогава младежът започнал да крещи: “Добре, викайте полиция.”

Петър задържал нападателя до пристигане на полицията, след което притеснен се върнал във вагона, където били жената и детето му. След като се убедил, че са добре, той и други пътници се върнали в купето с раненото момиче, за да му окажат помощ.

Пристигналите на място медици от Бърза помощ опитали да изведат раненото момиче от влака, като мислили, че то може само да се придвижи.

“Тя не можеше да си стои на краката, опитваше се, но се свличаше. Видимо беше много зле.

Едно момче опита да я свали от влака, но не успя. Тогава аз я взех на ръце и я пренесох през перона до линейката”, завършва разказа си Петър Бонев.

Благодарение на него младата жена е откарана жива в болницата в Стара Загора и животът ѝ вече е извън опасност. Предстоят ѝ операции, тъй като нападателят е успял да среже две от сухожилията.

Задържаният Пламен е освидетелстван с психиатрично заболяване. Той е настанен в психиатричната болница в Раднево. Все още не му е повдигнато обвинение за опит за убийство, тъй като му предстоят психиатрични експертизи, които трябва да установят осъзнавал ли е действията си към момента на нападението над момичето, съобщиха от прокуратурата в Стара Загора.

Спасителят Петър Бонев не е ходил да види спасената от него жена в болницата, защото смята, че още е в тежко състояние и няма да го допуснат. Признава обаче, че за първи път му се случва подобно нещо в живота.

Твърди, че не се е уплашил, но

пред очите му

все още е мъжът

с нож в ръката,

който дупчи с острието безпомощната жена. Петър не се смята за герой. Твърди, че е направил всичко от човещина и смята, че трябва да има повече хора, които да я проявяват.

За постъпката му знаят и в родното му село Церово, каза за “24 часа” кметът на селото Таня Чеширова. Тя описа Петър като скромен и работлив млад мъж, който е от изключително бедно семейство. Преди време се преселил в Стара Загора, откъдето е жената, с която живее на семейни начала.

Село Церово е в състава на Лесичово - най-малката община в Пазарджишка област. От общинската администрация смятат

да наградят

Петър Бонев с

плакет и парична

награда

за достойната му постъпка и спасяването на 20-годишната Виктория, съобщи зам.-кметът на Лесичово Веселина Милкова. Подобно намерение изразиха и от община Стара Загора.

Вестник “24 часа” номинира Петър в инициативата си “Достойните българи” за достойната и смела постъпка на младия мъж.

Други от От страната и света

МВР установи 36 души, шофирали след употреба на алкохол, и 13 – под въздействие на наркотици

Полицията установи общо 36 души, шофирали след употреба на алкохол, и 13 – под въздействие на наркотици през изминалия ден, съобщиха от МВР на сайта си

Скелет на гигант откриха археолози край Дебелт

Любопитна находка откриха край средецкото село Дебелт в археологическия резерват Деултум. Останки на човек, който е висок над 2 метра, са били намерени при спасителни разкопки

Преизбраха за кмет на Лондон Садик Хан

Кметът на Лондон, лейбъристът Садик Хан, бе преизбран, предаде Ройтерс, цитирано от БТА. Окончателните резултати от произведените преди два дни местни избори бяха публикувани днес

Полицията издирва избягал затворник

Полицията търси избягал затворник. Последната гонка с униформените е от изминалата нощ, научи bTV от свои източници. Петър Колев два пъти е засичан от органите на реда, но не е заловен

Въпреки липсата на финансови средства, земеделците в Добричка област засяха слъногледа и царевицата за Великден

"Активно вървеше сеитбата на царевицата и слънчогледа в Добричка област. Условията са добри, предвид дъждовете, които паднаха, и за развититето на пшениците", каза Радостина Жекова

>