Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2019

07.05.2019 11:47

Първата българска европейска столица на културата –домакин на церемонията по раздаване на статуетките на 22 май

РУШИ с премиера на нов хит, Братя Аргирови – с награда БГ Вдъхновител

Най-вълнуващото и очаквано музикално събитие в България – церемонията по връчване на Годишните Музикални Награди на БГ Радио, тази година ще се проведе на 22 май в зала Колодрум в град Пловдив. Европейската столица на културата ще бъде горд домакин на събитията, популяризиращи българската музика, нейните създатели и изпълнители. След шестгодишно домакинство на церемонията по връчване на Годишните Музикални Награди на БГ Радио на единствения град носител на титлата БГ Град Посланик на българската музика – Благоевград, БГ Радио мести бляскавата церемония тази година в Пловдив – единствения европейски град – столица на българската музика за една година. А тя е огромна част от българската култура и идентичност и затова всички сме единодушни, че трябва да бъде достойно представена в годината, в която България има европейска столица на културата.

Традиционно, на най-авторитетната и тържествена музикална церемония в страната, се връчват статуетки, определени изцяло от слушателите на БГ Радио за награда на музикантите с най-впечатляващите постижения за изминалата година чрез гласуване на сайта на медията .

И този път престижната сцена на Годишни Музикални Награди на БГ Радио ще даде летящ старт на новите български поп и рок хитове. А тази година – те са цели 8!

Сред тях е и „Несъвършен“ – нов хит сингъл от РУШИ, който издава нова музика за първи път от 10 години и избра да направи премиера на песента си именно на сцената на Годишни Музикални Награди на БГ Радио.

Нова песен ще представят и Братя Аргирови, които са избраниците на БГ Радио да получат единствената награда, чиито получател определя еднолично екипът на медията – БГ Вдъхновител 2019 на името на Ана Мария Тонкова.

На 22 май, освен дългоочакваните девет имена на победителите, публиката ще разбере и кои са последните неочаквани колаборации на българската музикална сцена. Участие в церемонията в зала Колодрум в Пловдив ще вземат 4Magic, Братя Аргирови, Графа, DARA, Jeremy?, Кирил Маричков, Криско, Любо Киров, Мария Илиева, Миро, Михаела Маринова, Михаела Филева, NDOE, Pavell & Venci Venc', Поли Генова, Рафи, РУШИ, СкандаУ, TITA и още много любими бг звезди.

На сайта на БГ РАДИО до 00:00 ч. на 21 май се гласува за финалния етап в Годишни Музикални Награди 2019, в който се определят победителите във всяка една от деветте категории. NOVA ще излъчи церемонията по връчване на наградите на 25 май в 22:15.

И тази година победителите ще бъдат избрани изцяло и единствено от слушателите на радиото. Билети за церемонията, която ще се проведе в Пловдив в зала Колодрум на 22 май, се продават в мрежата на . Децата до 14 години влизат без билет, но без право на седящо място и с придружител.

Други от Афиш

Яйца и концерти ни готвят по празниците в Пловдив - ето програмата

Боядисване на яйца и много концерти включва великденската програма, подготвена за празничните дни в Пловдив. Кулминацията е на 6 май, когато на площад „Стефан Стамболов" до шадравана с пеликаните от

От 450-те хита на Стефан Диомов само 23 ще звучат в мюзикъла “Здравей, как си, приятелю”, но подбрани с любов

Премиерата ще е на 20 и 21 април в Музикалния театър От над 450-те песни, които е написал Стефан Диомов, диригентът и аранжор Георги Милтиядов е подбрал първоначално около 40 от най-известните хитове

Великият китарист Ингви Малмстийн ще изнесе концерт в Пловдив на 20 юни

Един от най-великите китаристи на всички времена Ингви Малмстийн ще изнесе концерт на Античния театър в Пловдив. Шоуто му е на 20 юни. Големият изпълнител  е икона на рок музиката

Eто програмата на Държавна опера-Пловдив до края на март

Ето програмата на Държавна опера-Пловдив до края на месец март. "Дон Карлос" 22 март, петък,  19 часа  Дом на културата "Борис Христов Диригент - Григор Паликаров Солисти - Александър Носиков

Световно сопрано дава старт на OPERA OPEN в Пловдив, обещават много силен фест

Васко Василев и Соня Йончева също ще участват Световното сопрано Аида Гарифулина ще е звездата на тазгодишното издание на OPERA OPEN в Пловдив, обяви ръководството на музикалната трупа

>