Сладък салам с локум и мед
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vkostova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Винаги съм правила сладкия салам само с бисквити, масло и орехи, но този път включих и въпросните благини. Всички, които го опитаха, го харесаха много, затова повторих неговото приготвяне”, пише Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
150 г меки бисквити с масло, 150 г меки бисквити с какао, 100 г краве масло, 50 орехови ядки, 280 г локум, 20 мл коняк или уиски, 100 г мед, 100 г сладко от ягоди
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме натрошените на малки парчета бисквити, нарязания на дребни кубчета локум, блиндираните орехи, стопеното масло, алкохола, меда и сладкото.
Разбъркваме добре и получената смес оформяме на руло. Завиваме го и го стягаме в стреч фолио.
Оставяме сладкия салам в хладилник за 24 часа, за да стегне напълно.
Изваждаме го, отвиваме го, нарязваме го на парчета и го поднасяме за консумация.