Ресторант ADOR посрещна Michelin звезда: Майсторството на шеф Lionel Levy озари София

15.04.2025 13:10 24 часа Пловдив онлайн

Две ексклузивни вечери превърнаха InterContinental Sofia в епицентър на висшата средиземноморска кухня

 Ресторант ADOR беше домакин на едно от най-значимите кулинарни събития за годината този април, посрещайки световноизвестния френски шеф-готвач Lionel Levy за две незабравими гастрономически вечери.

Световно Признание в България

Носител на престижната звезда Michelin и президент на асоциацията Gourméditerranée – шеф Levy пристигна директно от Франция, за да представи своето виртуозно владеене на средиземноморската кухня пред българската публика. Неговото гостуване е признание за високото ниво на ресторант ADOR и InterContinental Sofia.

Кулинарен Театър на Жълтите Павета

Разположен на емблематичния площад „Народно Събрание“, ресторант ADOR се превърна в сцена на истински „театър на вкуса“, както го описа самият шеф Levy. Всяко от четирите ястия в менюто беше лично представено от него, добавяйки персонален елемент към изключителното преживяване.

Средиземноморска Одисея в Чиния

Менюто беше кулинарно пътешествие: от свеж старт с домати, балсамико, синьопер тон и отлежало говеждо, през изненадващия и иновативен „Буябес милкшейк“ – модерна интерпретация на класическа рибена супа, до основното ястие от средиземноморска риба с бергамот и артишок. Финалът беше шоколадов тарт със сладолед от печена ванилия, предизвикал възторга на гостите.

Вино от Бордо и Френски Шарм

Към всяко ястие беше подбрано вино от прочутата изба Clarence Dillon Wines (Бордо), собственост на принц Робърт от Люксембург, докато кксперт сомелиер разкриваше тайните на всяка чаша. Атмосферата беше допълнена от изпълненията на живо от „Гласът“ на България - Жаклин Таракчи , която привнесе френски музикален чар.

Нов Стандарт за Гастрономия в Столицата

Така, с безспорен успех, това знаково събитие затвърди репутацията на ресторант ADOR като новия епицентър на столичния кулинарен живот като доказа, че е изисканото заведение в сърцето на София е магнит за таланти от световна величина и гарант за гастрономически изживявания от абсолютно най-високо ниво, поставяйки началото на нова ера за висшата кухня в България.

 

Други от От страната и света

След 5 дни дебати гръцкият парламент одобри бюджета за 2026 г.

Гръцкият парламент одобри бюджета на страната за 2026 г. след петдневни дебати, завършили тази вечер с изказвания на партийните лидери и електронно поименно гласуване

Седем се състезават за европейски прокурор, сред тях заместничка на Гешев и вечен кандидат (Обзор)

Мандатът на Теодора Георгиева, която от месеци е отстранена заради проверка, изтича в края на юли Окончателното назначаване се прави от Съвета на ЕС Седем са кандидатите за български европейски

Задържаният директор за камери в тоалетните е проверяван от МОН преди няколко месеца

Директорът на 138–о училище „Проф. Васил Златарски", който по-рано беше задържан за скрити камери в тоалетните на учебното заведение, е проверяван през пролетта на тази година по сигнал от учители за

Скача или не скача? И свои, и чужди загряват, за да резервират място

Докато не излезе лично, Румен Радев остава холограма на мечтата на мнозина за нова държавност, наложена с твърда ръка Как Антон Кутев - един умел говорител в три служебни правителства на Румен Радев

Екипът на Зафиров даде оставка, той не - има време да мисли до 10 януари (Обзор)

На знаковата дата пленум ще определи не само нови 24 в ръководството, но и съдбата на лидера си Изпълнителното бюро на БСП подаде колективна оставка. Лидерът на партията Атанас Зафиров обаче остава

>