За 2 месеца само 1 км асфалт на "Рогошко шосе". Шофьори: Това ли успяха? (Снимки)

27.04.2024 18:53 Радко Паунов
Шофьори, които минаха по ремонтирана част на "Рогошко шосе" се изумиха, че само толкова работа е свършена.
По обновената част не е положена маркировка, поставени са улични стълбове, но още няма лампи по тях.
Новият асфалт започна от табелата на община "Марица" и свършва до Разсадника. Разстоянието е 1 километър.
По–голямата част от "Рогошко шосе" си стои неремонтирана.
По средата на трасето има предупредителна табела.
"Строителен обект" информира табела на изхода от Пловдив.

Километър нов асфалт за два месеца и 7 дни!

Това е равносметката от затвореното за ремонт на 19 февруари т. г. "Рогошко шосе", установи "24 часа".

Настилката е положена от табелата на община "Марица" до Разсадника на Пловдив, липсва маркировка, банкети не са оформени. От южната страна на пътя са поставени стълбове за улично осветление, но лампи липсват.
Цялата отсечка  – от границата с община "Марица" до гробищата, продължава да е затворена, а още на изхода на Пловдив в посока Скутаре има предупредителен надпис: "Внимание, строителен обект!"

В по–голямата си част "Рогошко шосе" продължава да е осеяно с дупки. И скоро няма изгледи да бъдат елиминирани.

В това време хиляди шофьори от близките села Скутаре, Рогош, Маноле, Трилистник, Манолско Конаре, Шишманци, Белозем, Чалъкови са принудени да обикалят по югоизточния обход на Пловдив и да пъплят в километрични задръствания. Немалко пловдивчани също изпитват неудобства.

"Само това ли успяха да направят за толкова дълго време", питаха шофьори, които се осмелиха в днешния ден да видят каква част от трасето е преасфалтирана. Участъкът от Разсадника до колелото с моста на Адата, който е около 3 км, продължава да е все така зле.
При старта на ремонта от 19 февруари в съобщение на градските власти се казваше, че отсечката, която се затваря за ремонт, е километър и 200 метра. Реално положеният асфалт е с 200 метра по–малко, показа проверката ни.

"До 26 април ремонтът трябва да приключи", увери през февруари зам.-кметът по строителството на община Пловдив инж. Тошо Пашов. По думите му това е най-лошият участък от трасето, който е в дупки и бабуни от непрестанните кърпежи през годините.

Целият обект е на стойност 11 млн. лева, но средствата не са набавени и община Пловдив извършва ремонта с аванса, който й е отделен. Той е на стойност около 2 млн. лева. "За останалата част от "Рогошко шосе" ще чакаме финансиране", допълни тогава инж. Пашов.

Преди време кметът на съседната община "Марица" Димитър Иванов заяви, че ако му дадат 4 милиона лева, ще направи целия път като писта за чудо и приказ.
"Цялото "Рогошко шосе" до бившия екарисаж е в землищните граници на община Пловдив. Проблемното трасе е от гробищата до бившия екарисаж. Всеки ден го меря - не повече от 2,2 километра е", каза преди време Иванов.

Други от От Пловдив

Печатна грешка спъна делото за смъртта на училищна зам.-директорка в Пловдив (Видео)

Милена Петрова загина, след като 19-годишен я връхлетя на пешеходна пътека Що за нелепост е това, пита синът на жертвата Грешка в изписването на месеца

Почина известният пловдивски журналист Христо Баев

Месец след като навърши 85 години е починал известният пловдивски журналист Христо Баев. За кончината му съобщи в социалните мрежи синът му Антон Баев, също журналист и писател

Пловдив и Лайпциг задълбочават сътрудничеството си

Задълбочаване на икономическите отношения между Пловдив и Лайпциг обсъди кметът Костадин Димитров със саксонската принцеса Теофана фон Саксен и почетния консул на България в провинция Саксония Хайко

Напусна ни обичаната пловдивска актриса Ваня Сивинова - голямо име в Кукления театър

Почина обичаната пловдивска актриса Ваня Сивинова.  Тъжната новина съобщиха от Кукления театър, където тя работеше почти 50 години изключително всеотдайно. Ето техния пост: "Отиде си Ваня Сивинова

В пловдивските вузове - едни стачкуват, други - не (Снимки)

Половинчата е стачката в пловдивските висши училища, която бе обявена за днес във всички академични заведения в страната с искания за увеличаване на средствата и повишаване на заплатите в тях

>