Внукът на Алла Пугачова рестартира кариерата си в САЩ

27.04.2024 14:35
Внукът на Алла Пугачова Никита Пресняков. СНИМКА: Профил във Фейсбук

Внукът на Алла Пугачова –  Никита Пресняков, е сред известните млади певци на Русия. Завършилият образованието си в САЩ наследник на видна артистична фамилия се опитва да изгради кариера извън родината си, предава БТА.

Сега, след като напусна Русия през 2022 г., Пресняков публикува в социални мрежи новината, че в момента е на успешно турне в САЩ. Снимките, които 32-годишният изпълнител публикува в профила си в Инстаграм, показват пълна зала. Според публикациите цените на билетите за концертите на руския поп певец и групата му „Неоника проджект" са между 70 и 150 щатски долара.

Никита Пресняков е роден в Лондон. Баща му е певецът Владимир Пресняков, а майка му – Кристина Орбакайте, актриса, певица, носителка на почетни звания и най-вече дъщеря на култовата за няколко поколения руснаци естрадна певица Алла Пугачова. Пугачова е добре позната и в някои държави от Източна Европа, особено с изявите си преди 1990 г. Въпреки че се смята за трето поколение артист, Пресняков не може да се похвали с известност, сравнима с тази на прочутата му баба, която, заедно с последния си съпруг, телевизионния водещ Максим Галкин, беше обявена за чуждестранен агент заради изявления, осъждащи руската инвазия в Украйна. Пугачова и Галкин напуснаха Русия, а според различни слухове семейството се опитва да продаде недвижимите си имоти.

Младият Никита Пресняков е завършил киноакадемия в Ню Йорк и има няколко роли в руски филми след 2008 година. Паралелно с това до 2022 г. се опитва да бъде и режисьор на видеоклипове и късеометражни филми. Има един издаден албум – Beyond, както и редица сингли със заглавия на английски. Известен е един международен проект с негово участие – през 2021 г. се снима в клип на американската група Evanеscene. Сред активностите му е и продажбата на спортни стоки.

Пресняков е женен за Альона Краснова, дъщеря на известен руски бизнесмен. Краснова твърди, че се изявява като фотомодел. Сватбата от 2017 г. предизвиква фурор в Русия. Прочутата баба на Пресняков дори му подарява вила, в която да живее със съпругата си.

Мобилизацията заварва изпълнителя като актьор в театър. Първоначално той отхвърля слуховете за получаване на повиквателна, наричайки ги фейк. Скоро след това обаче напуска Русия, а според електронното издание „Известия" е пресякъл границата през октомври пеша. От публикациите му в Инстаграм става ясно, че се е установил в САЩ. Там живее и майка му Кристина Орбакайте. Понастоящем Орбакайте, която също е носителка на награди в Русия, е омъжена за американски бизнесмен от руски произход.

Амбициите на Пресняков са видни от упоритото озаглавяване на песните му на английски още преди да напусне Русия. Пресняков е завършил киноакадемия в САЩ.

Някогашен любимец на медиите в Русия, днес внукът на Алла Пугачова е подложен на критика и присмех след напускането на страната преди по-малко от две години.

Концертът в Лос Анджелис премина успешно пред 500 души, се казва в публикация в профила на певеца в Инстаграм. За мащабите и на поп сцената в САЩ, и на рускоговорещата публика там, това е едновременно и малко, и много. Преди да изпадне в немилост, семейството на Пресняков е свикнало на много по-масови артистични мероприятия. От друга страна, това вероятно е първата самостоятелно завоювана публика на певеца, чиито най-големи изяви са като подгряващ изпълнител при концерти на американски групи в Русия.

Други от От страната и света

Задържаха трима при акция срещу купуването на гласове в София

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) с акция против изборни престъпления в няколко софийски квартала. Трима са задържани, съобщават от полицията

Узбекистански турагенти, блогър и снимачен екип участваха в обиколка на България по програма на Министерството на туризма

Като част от мащабната рекламна кампания на Министерството на туризма да популяризира туристическия продукт на България на чужди пазари, група от узбекистански турагенти

Продължават проверките за нелоялни практики при организираните туристически пътувания

На 19 май 2024 г. бяха извършени нови проверки за нелоялни практики при организираните туристически пътувания. Служители на Министерството на туризма съвместно с Комисията за защита на потребителите

Рекорд - 5 млрд. лв. насочени към бизнеса чрез Фонда на фондовете

"Перфектната буря" за предприемаческата екосистема в България е постигната в Министерството на иновациите и растежа - рекордните 5 млрд. лв. са тръгнали към бизнеса през миналия програмен период чрез

12 избрани търговски аташета няма да заминат - подборът обявен без законово основание

Назначенията са анулирани и заради редица сигнали за нарушения при избора им Дванадесет нови търговски аташета в различни държави няма да бъдат назначени

>