Завлечената със 173 хил. лв. Атанаска от Стамболийски пробвала да се самоубие

26.04.2024 12:40 Никола Михайлов
Охраната води Николета Петкова, Филип Спасов и Теодор Сергиев към съдебната зала.

Изнудената за 173 хил. лв. Атанаска Домусчиева от Стамболийски направила опит да се самоубие заради дългонете си. Жената се нагълтала с хапчета и е останала жива само защото случаен минувач я видял и я спасил.

Това стана ясно по време на заседанието са определяне на мярка за неотклонение на 27-годишния Филип Спасов, Теодор Сергиев, на 31 г., и приятелката му Николета Петкова (на 30 г.) от София. Окръжният съд в Пловдив ги остави в ареста по обвинения за изнудването на Домусчиева в периода от 25 декември м.г. до 29 февруари 2024-а. Освен тримата, в схемата е замесен и още един мъж - Георги Георгиев, който при това имал главна роля.

Групата пускала обяви онлайн и Атанаска, която дължала голямо количество пари, ги потърсила, за да ѝ асистират с изтеглянето на кредити. По този начин се надявала да се окрупни заемите си, а услугата ѝ стувала 20 000 лв. 

"Филип Спасов я посрещнал в София, след като лице, представящо се като Иван Петров, всъщност Георги Георгиев, я повикало там. Той я завел в офиса и я накарал да подпише много документи, без да ѝ даде да ги прочете", каза пред съда прокурорът Светлозар Чераджийски. По думите му на Спасов Николета Петкова, която пък се представяла като София, предавала парите от пострадалата. Според държавното обвинение жената теглила кредити и давала средствата на групата. Николета била винаги с нея в банките. "Тя има водеща роля, заедно с Георги Георгиев, в извършването на престъплението", обясни прокурорът. Освен че придружавала Домусчиева в банките, веднъж Петкова отишла с приятеля си в Цалапица, за да вземе от 46-годишната жена 40 000 лв. 

Четвъртият замесен не беше с останалите пред съда, тъй като едва вчера е установено кой стоял зад името Иван Петров. "Георги Георгиев е действал от затвора във Варна. Ползвал 2 телефона и карал пострадалата да тегли заеми и да предава сумите. Заплашвал я по вайбър, че ще стане лошо, ще пострада семейството ѝ и че на сина ѝ може да му се случи нещо", заяви прокурор Чераджийски. 

Адвокатът на тримата Тервел Раев контрира обвинението, като посочи, че не може да се направи обосновано предположение, че те са извършили престъплението, в което са обвинени. Според него няма доказателства, че Спасов, Сергиев и Петкова са свързани с Георги и отрече тримата да са заплашвали Домусчиева. "Още повече Теодор се появява само като човек, за който се твърди, че е карал кола", посочи той. Защитникът описа клиентите си като "деца, младежи, които са неосъждани и нямат нито един час в районно управление". 

Тримата задържани поискаха от съда по-леки мерки за неотклонение. "Наистина съм в майчинство, искам да се прибера при децата си", каза през сълзи Николета Петкова. 

След като изслуша страните, Окръжният съд прие, че единствената адекватна мярка за неотклонение е задържането под стража. Според магистратите има много доказателства за вината им, а и показанията на пострадалата били подредени и не си противоречали. 

Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд. 

Други от Регион

16-годишната Анна-Мария Враджева е Царица на розата – Карлово 2024 година (снимки)

Анна-Мария Враджева стана Царица на розата - Карлово 2024 година. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов връчи на красивата девойка един от символите на града – златна роза

Асеновградчанин влиза в затвора 3 дни след кражбата на телефон от незаключена кола

69-годишен мъж от Асеновград се споразумя с прокуратурата 3 дни след като задигна телефон от незаключена кола. Преди обяд на 14 май т. г. водач подал сигнал в Районното за изчезването на апарата от

Златният медалист по кикбокс и муай тай Виктор Профиров с награда и от кмета на "Марица"

Все още не мога да се нарадвам на това мое постижение, казва спортистът Кметът на община "Марица" Димитър Иванов посрещна златния медалист от Европейската купа по кикбокс и муай тай Виктор Профиров

Земетресение разлюля Пазарджишко

Земетресение с магнитуд от 2,3 беше регистрирано късно през изминалата нощ край Сърница, област Пазарджик. Това стана ясно от данни на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН

Започна изграждането на моста между селата Богдан и Московец

Изграждането на новия мост между карловските села Богдан и Московец зашпчна. Съоръжението беше разрушено при голямото наводнение, което застигна региона на 2 септември 2022 г

>