Служебното правителство актуализира Националната програма за реформи за 2024 г.

26.04.2024 08:27
Служебният кабинет полага клетва

Служебното правителство предстои да обсъди на днешното си заседание от 13:00 ч. актуализация на Националната програма за реформи за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Дневният ред на правителството са общо петдесет точки, сред които разглеждане на Четвъртия национален план за действие на България в рамките на инициативата "Партньорство за открито управление" и определяне на състава на Съвета за координация на участието на България в Глобалната инициатива "Партньорство за открито управление".

Служебното правителство ще определи председатели на Съвета за икономически анализи и на Съвета за административната реформа.

Министрите се очаква да одобрят проект на съвместна декларация за укрепване на стратегическото партньорство между България и Азербайджан.

По време на заседанието служебният кабинет предстои да промени състава на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт.

Три сдружения се очаква да бъдат признати от правителството за национално представителни организации. Това са "Асоциация на родителите на деца с епилепсия", "Център за психологически изследвания" и "Българска асоциация за невромускулни заболявания".

Служебният кабинет предстои да одобри участието на България в Световното изложение "Експо 2025" в Осака, Япония от 13 април до 13 октомври. Това предаде БТА.

Други от От страната и света

За сливенски владика - Арсений Знеполски или Герасим Мелнишки?

Епископите Арсений Знеполски и Герасим Мелнишки бяха избрани от епархийските избиратели в Сливен днес, като един от тях двамата ще бъде посочен следващата неделя от Светия синод на Българската

Енергийният министър заминава за САЩ на първо заседание за АЕЦ "Козлодуй"

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно посещение в Съединените американски щати през следващата седмица. В рамките на визитата акцент ще бъде поставен върху

Разтърсен от случилото се на Дебора, Пламен от Ловеч слага транспаранти с послания за добро

Към всички обезверени българи: "Няма да е все така!" Пише и против войната на пътя заради загуба на приятел в катастрофа "Прегръдката е антидепресант", "Истинският мъж закриля", "Моят мир са очите "

Епископ Арсений, дясната ръка на дядо Николай, е избран на първи тур за кандидат за сливенски митрополит

Викарият на владиката на Пловдив - Знеполският епископ Арсений, беше избран на първи тур за кандидат за сливенски митрополит на епархийския вот, който се провежда днес

Два нови случая на КОВИД са установени за последното денонощие

Два нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие. Те са установени с бързи антигенни тестове, като един от заболелите не е ваксиниран

>