Митов: ПП-ДБ търси кризисен PR, за да излезе от темата с пуделите, пачките и митниците

26.04.2024 08:18
ДАНИЕЛ МИТОВ

Истинската причина да бъде свален Росен Желязков е, че ПП-ДБ търси кризисен PR, за да излезе от темата с пуделите, пачките, митниците и връзките им с контрабандисти. Излезе информация, че такива хора са влизали в Министерството на финансите, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия.

По думите му има голям проблем с факта, че ПП-ДБ са се върнали при БСП, на чиито гласове разчитат. "Новата сглобка между тях, ИТН и "Възраждане" започва вече да дава резултати. Вчерашната драматургия беше напълно излишна. Желязков е добре балансиран човек, търпеше прищевките на ПП-ДБ. Бившият директор на НЗОК беше подал оставка преди месеци, нормално беше да се гласува. Някой се е сетил да му се обади да си я оттегли", допълни той. И допълни, че при отстраняването на Желязков не може да се прави паралел с това на Никола Минчев, защото тогава е ставало дума за сваляне и на правителството.

Според него ПП-ДБ няма легитимност да действа от позицията на морален авторитет

"Неморалните действия не могат да бъдат покривани и скрити. От партията не могат да сменят постоянно публичната тема, стават неприемливи. Ако приоритетите ни съвпадат, ние нямаме проблем да работим с лица от различни партии", смята Митов.

Депутатът определи като прекалено рано да коментира дали ГЕРБ би влязла в регламентирана коалиция с ДПС след изборите.

Относно номинацията си за външен министър той сподели, че няма проблем да поеме отговорност, тъй като има ясни външнополитически позиции.

"Димитър Главчев ми се обади, а аз - на Борисов. А той каза, че когато има опасност служебният външен министър да измени на 180 градуса държавната позиция, аз трябва да приема. Впоследствие не исках да се превръщам в ябълка на раздора и оттеглих одобрението си", подчерта Митов.

Други от От страната и света

За сливенски владика - Арсений Знеполски или Герасим Мелнишки?

Епископите Арсений Знеполски и Герасим Мелнишки бяха избрани от епархийските избиратели в Сливен днес, като един от тях двамата ще бъде посочен следващата неделя от Светия синод на Българската

Енергийният министър заминава за САЩ на първо заседание за АЕЦ "Козлодуй"

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно посещение в Съединените американски щати през следващата седмица. В рамките на визитата акцент ще бъде поставен върху

Разтърсен от случилото се на Дебора, Пламен от Ловеч слага транспаранти с послания за добро

Към всички обезверени българи: "Няма да е все така!" Пише и против войната на пътя заради загуба на приятел в катастрофа "Прегръдката е антидепресант", "Истинският мъж закриля", "Моят мир са очите "

Епископ Арсений, дясната ръка на дядо Николай, е избран на първи тур за кандидат за сливенски митрополит

Викарият на владиката на Пловдив - Знеполският епископ Арсений, беше избран на първи тур за кандидат за сливенски митрополит на епархийския вот, който се провежда днес

Два нови случая на КОВИД са установени за последното денонощие

Два нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие. Те са установени с бързи антигенни тестове, като един от заболелите не е ваксиниран

>