Възстановяват движението по АМ „Тракия” в посока Бургас

26.04.2024 07:11
Засилен трафик на магистрала "Тракия"

Около 14:00 часа ще бъде възстановено движението в платното за Бургас между 20-и и 21-и км на АМ „Тракия", съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура".

Поради ремонт на селскостопански подлез от 5 март трафикът преминаваше двупосочно в платното София. Със завършването на строителните дейности се възстановява нормалното движение по автомагистралата и се улеснява пътуването на шофьорите преди почивните дни за Великден и Гергьовден.

Основният ремонт на селскостопанския подлез при 20-и км се извършва от „Автомагистрали" ЕАД. Строително-монтажните работи са възложени след проведена открита процедура по ЗОП през миналата година.

Стойността на договора е 792 хил. лв. с ДДС и средствата са от републиканския бюджет. Мостовото съоръжение е с дължина 28.5 м и е в експлоатация от 1978 г. В участъка от платното за Бургас пътната плоча бе с нарушена хидроизолация, а по настилката и при двете фуги имаше пукнатини.

С основния ремонт на подлеза се подобрява експлоатационното състояние и се гарантира безопасното преминаване на превозните средства. Освен обновяване на съоръжението са ремонтирани и около 200 метра от настилката на магистралата преди подлеза в платното за Бургас, с което се повишава безопасността на движение преди активния туристически сезон.

Предвижда се след почивните дни за Великден и Гергьовден да продължи ремонтът на подлеза в платното за София. Целта е ремонтните дейности да завършат до средата на юни, преди стартирането на активния туристически сезон и нарастване на трафика към черноморските курорти.

При ремонта на съоръжението в платното за столицата превозните средства ще преминават двупосочно в обновеното платно за Бургас. За повишаване на безопасността на движение в часове с интензивен трафик през почивните дни, както беше и до момента, преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 тона временно ще се ограничава и пренасочва по обходен маршрут по път I-8 София-Пловдив. В петък от 12:00 до 20:00 часа и в събота от 8:00 до 14:00 часа.

Камионите, пътуващи в посока Пловдив, ще се отбиват при 5-и км на АМ „Тракия" по пътната връзка с първокласния път София - Пловдив и ще се връщат на магистралата през пътен възел „Вакарел" - при 23-и км. В неделя ограничението ще е от 8:00 до 14:00 часа и ще се използва същото алтернативно трасе.

При засилен трафик в участъка от магистралата и по указание на „Пътна полиция" може да се въвежда реверсивно движение с две ленти в посока Пловдив и една към София от 14:00 часа в петък до 14:00 часа в събота и две ленти в посока София и една към Пловдив от 14:00 до 20:00 часа в неделя.

Апелират се шофьорите да пътуват внимателно, да следват стриктно поставената пътна сигнализация, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, застрашаващи безопасността на останалите пътуващи.

Други от От страната и света

За сливенски владика - Арсений Знеполски или Герасим Мелнишки?

Епископите Арсений Знеполски и Герасим Мелнишки бяха избрани от епархийските избиратели в Сливен днес, като един от тях двамата ще бъде посочен следващата неделя от Светия синод на Българската

Енергийният министър заминава за САЩ на първо заседание за АЕЦ "Козлодуй"

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно посещение в Съединените американски щати през следващата седмица. В рамките на визитата акцент ще бъде поставен върху

Разтърсен от случилото се на Дебора, Пламен от Ловеч слага транспаранти с послания за добро

Към всички обезверени българи: "Няма да е все така!" Пише и против войната на пътя заради загуба на приятел в катастрофа "Прегръдката е антидепресант", "Истинският мъж закриля", "Моят мир са очите "

Епископ Арсений, дясната ръка на дядо Николай, е избран на първи тур за кандидат за сливенски митрополит

Викарият на владиката на Пловдив - Знеполският епископ Арсений, беше избран на първи тур за кандидат за сливенски митрополит на епархийския вот, който се провежда днес

Два нови случая на КОВИД са установени за последното денонощие

Два нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие. Те са установени с бързи антигенни тестове, като един от заболелите не е ваксиниран

>