ГЕРБ, ДПС и ИТН подкрепиха доклада на комисията за митниците

25.04.2024 16:28 Кирил Борисов
Тошко Йорданов (вдясно) от ИТН е председател на комисията.

Докладът на временната комисия за митниците беше приет на последното заседание с гласовете на ГЕРБ, ДПС и ИТН. Депутатите на БСП го подписаха с особено мнение, представителят на "Възраждане" се въздържа, а ПП-ДБ не го подписаха. 

Докладът ведната заминава в прокуратурата, обяави Станислав Балабанов от ИТН. "Всички разбраха, че хората в държавните институции са били унизени от една политическа формация, която чрез натиск е осъществявала чадър на контрабандата", каза той. 

Положително за работата на комисията и за тази на председателя Тошко Йорданов се изказа и Йордан Цонев от ДПС. ГЕРБ определиха доклада като полезен. 

Николай Дренчев от "Възраждане" също поздрави колегите си за ударната работа, но призна, че не е успял да прочете 37-те страници, които са им изпратени два часа преди заседанието.  

"За мен се доказа ролята на Асен Василев в схемата. Разговарял е с контрабандистите и са го посещавали в министерството, макар че той отрича. Особено неприятно е уастието на ДАНС. Те следят цялата схема 2 г. На мой въпрос колко цигари са минали, отговорът беше, че са хората са имали фабрика за цигари. Къде са тези цигари? Защо не е имало арести? Те знаят, че Банкова е корумпирана още като зам.-директор на агенцията и нищо не са направили когато е станала шеф. Очевидно са чакали нареждания, за да действат", обяви Дренчев.

"Няма да подкрепя доклада и няма да го разпиша. Това е преразказ на изслушванията", каза Венеция Ангова от ПП-ДБ. 

Други от От страната и света

Бащин съвет: Синът да гледа порно като нормалните деца вместо "Евровизия"

Сложните въпроси на половата идентичност, обяснени от родители, психолози и самите различни субекти - Тате, може ли със съучениците да гледаме “Евровизия”

Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене, община Монтана

КАМЕЛИЯ АЛЕКСАНДРОВА За хората от село Крапчене в община Монтана днес е голям празник. Отсега те ще се молят заедно на Бога в свой храм. Досега такъв те не са имали

Васил Терзиев: София не заслужава да прилича на гето с надраскани фасади

На гето с надраскани фасади определи София Васил Терзиев. В пост в своя фейсбук профил кметът на столицата споделя, че столичани не заслужават да живеят в такъв град

През нощта асфалтират улиците в Благоевград по нов начин

В Благоевград вече асфалтират улици по нов начин, като работниците са на терен и през нощта. Преди дни общината започна ударно изкърпването на уличната мрежа, а идеята след фрезоването през деня

Румен Радев: Опасно е страстите между Русия и Украйна да се разпалват в Европа

Крайно опасно е страстите на войната между Русия и Украйна да се разпалват и в Европа, а гласовете за мир да се посрещат с изстрели. Това заяви президентът Румен Радев в коментар след покушението

>