Проф. Вили Лилков и Петър Москов на изборите със "Синя България", в коалицията влиза и царската партия

25.04.2024 16:07
На снимката от ляво на дясно: Станимир Илчев (НДСВ), Валери Блъсков, Цецка Бачкова (ексдепутат от ДСБ), проф. Вили Лилков, Петър Москов (КОД), Никола Янков (икономист) и Борис Ячев ("Консервативна България").

Политическа коалиция "Синя България" се регистрира за участие в парламентарните и европейските избори, съобщи проф. Вили Лилков.

Коалицията е продължение на "Синя София", която се яви на местните избори през 2023 г. В коалицията се включват: КОД, "Консервативна България", "Българска нова демокрация", НДСВ, Движение "България на гражданите", "Радикалдемократическа партия", "Движение демократично действие – Д 3" и други, като е подкрепена и от Атлантическия съвет.

БЗНС също са взели решение да се присъединят към коалицията, съобщи още Вили Лилков и добави, че "Синя България" е в преговори и с някои други десни формации.

"Синя България" е десен консервативен политически съюз, алтернатива на либералните сглобки и левите евразийски политически проекти, обясни Петър Москов от КОД, цитиран от БТА. Той добави, че коалицията не е механичен сбор от партии, а е стремеж към обединение около десни икономически решения, консервативни ценности, европейско бъдеще и сигурност на България. Той обяви, че сред целите на коалицията е завършване на интеграцията на България в Шенген и еврозоната.

Москов заяви, че не знае дали "Синя България" би работила в парламента с ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България", но определи като невъзможно бъдещо взаимодействие с ДПС, БСП и "Възраждане". По думите му ще бъде изготвен документ с ясно разписани цели и мерки относно икономиката, ефективността на системите за сигурност, здравеопазване и образувание и гарантирането на европейско бъдеще и сигурност на България.

Предлагаме дясна икономическа политика, насочена към растеж, конкретни структурни реформи и ясни начини за постигане на целите, добави Петър Москов. Той уточни, че коалицията се противопоставя на разбирането, че България може да изпълни националните си цели, "само ако е подчинена на Изток или на Запад".

Други от От страната и света

Кирил Петков: Имаше заплаха за живота ми и затова ми назначиха охрана

Кирил Петков разкри, че заплаха за живота му е причината, поради която той има охрана. Съпредседателят на ПП-ДБ публикува пост в своя фейсбук профил, в който споделя подробности относно катастрофата

Бащин съвет: Синът да гледа порно като нормалните деца вместо "Евровизия"

Сложните въпроси на половата идентичност, обяснени от родители, психолози и самите различни субекти - Тате, може ли със съучениците да гледаме “Евровизия”

Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене, община Монтана

КАМЕЛИЯ АЛЕКСАНДРОВА За хората от село Крапчене в община Монтана днес е голям празник. Отсега те ще се молят заедно на Бога в свой храм. Досега такъв те не са имали

Васил Терзиев: София не заслужава да прилича на гето с надраскани фасади

На гето с надраскани фасади определи София Васил Терзиев. В пост в своя фейсбук профил кметът на столицата споделя, че столичани не заслужават да живеят в такъв град

През нощта асфалтират улиците в Благоевград по нов начин

В Благоевград вече асфалтират улици по нов начин, като работниците са на терен и през нощта. Преди дни общината започна ударно изкърпването на уличната мрежа, а идеята след фрезоването през деня

>