Пуснаха срещу 20 000 лв. двама от престъпната група, чийто лидер бил Динко от Ямбол

25.04.2024 16:09 Тони Щилиянова
Динко от Ямбол СНИМКА: Архив

Бургаският апелативен съд отмени определение на Ямболския окръжен съд и постанови мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на по 10 000 лв. спрямо  Григор  Г. и Стойко К. Двамата са обвинени в участие в организирана престъпна група, ръководена от Господин Вълев, по-известен като Динко от Ямбол.

По данни на разследването групата е действала от октомври 2021г. до 16.04.2024г.,била  е  създадена с користна цел и с цел участниците да вършат съгласувано в страната престъпления по чл.213а и чл.214 НК - изнудвания.

Според Апелативния съд има данни за противоправно поведение от страна на двамата обвиняеми, но наличните по досъдебното производство доказателства не са достатъчни за да обосноват, задържане под стража. Липсват доказателства и за реално поведение, насочено към укриване или извършване на друго престъпление.

Според въззивната инстанция целта на мерките за неотклонение, дефинирана в чл.57 от НПК – да се попречи на обвиняем да се укрие, да извърши престъпление или да осуети привеждане на влязла в сила присъда, може да бъде постигната в достатъчна степен и с по-лека мярка за неотклонение за всеки от тях.

Апелативният съд е констатирал, че адекватна на повдигнатите обвинения, събраните доказателства и самите обвиняеми, се явява мярката за неотклонение „парична гаранция" за всеки от тях.

Тъй като по делото са приложени материали, събрани със специални разузнавателни средства, съдебното заседание са проведе при закрити врата.

Други от От страната и света

Кирил Петков: Имаше заплаха за живота ми и затова ми назначиха охрана

Кирил Петков разкри, че заплаха за живота му е причината, поради която той има охрана. Съпредседателят на ПП-ДБ публикува пост в своя фейсбук профил, в който споделя подробности относно катастрофата

Бащин съвет: Синът да гледа порно като нормалните деца вместо "Евровизия"

Сложните въпроси на половата идентичност, обяснени от родители, психолози и самите различни субекти - Тате, може ли със съучениците да гледаме “Евровизия”

Църковна камбана за пръв път прозвуча в село Крапчене, община Монтана

КАМЕЛИЯ АЛЕКСАНДРОВА За хората от село Крапчене в община Монтана днес е голям празник. Отсега те ще се молят заедно на Бога в свой храм. Досега такъв те не са имали

Васил Терзиев: София не заслужава да прилича на гето с надраскани фасади

На гето с надраскани фасади определи София Васил Терзиев. В пост в своя фейсбук профил кметът на столицата споделя, че столичани не заслужават да живеят в такъв град

През нощта асфалтират улиците в Благоевград по нов начин

В Благоевград вече асфалтират улици по нов начин, като работниците са на терен и през нощта. Преди дни общината започна ударно изкърпването на уличната мрежа, а идеята след фрезоването през деня

>