Кола потъна в земята на паркинг в Пловдив, паяк се притече да я вади (Снимки)

25.04.2024 13:33 Радко Паунов
Без да подозира нищо, собственикът на колата си я намери пропаднала на паркинг в кв. "Съдийски" в Пловдив.
Паяк на "Паркиране и репатриране" се притече на помощ и извади пропадналата на паркинг кола.
Цялата задна част на мерцедеса се озова във внезапно зейнал трап на паркинг в Пловдив.
Около пропадналата кола има и други паркирани автомобили.
Според шефа на "Паркиране и репатриране" по колата няма щети.

Получило се е слягане на земните маси и оттам автомобилът е пропаднал, обясни кметът на район "Централен"

Паяк на общинското предприятие "Паркиране и репатриране" в Пловдив се притече на помощ и извади мерцедес, който пропадна вчера на паркинг в квартал "Съдийски".

Снимката със затъналата в зейнал трап кола обиколи социалните мрежи, а собственикът на автомобила Пламен Башев молеше за помощ. Той изобщо не подозирал, че колата му ще се озове във внезапно отворила се яма, тъй като обичайно я спирал на това място зад блока на ъгъла на ул. "Стоян Михайловски" и "Хан Аспарух".

Башев оставил вчера мерцедеса си на паркинга и се прибрал, без да му мине черна мисъл, че земята ще се отвори и ще погълне почти цялата задница на колата.

"Който си я разпознава, да я извади, преди да е пропаднала цялата", написа пловдивчани в една от групите и така извести за произшествието. 

"Сещам се за три коли, които са пропадали по булеварди в Пловдив, а вече започнаха да потъват и по паркингите. Какво става", недоумява Георги Сираков. Мнозина съжаляваха собственика за главоболията, които му се отварят.

"Някой ако може да помогне,  колата е моя", обади се и самият собственик. Гневни пловдивчани отсякоха: "Общината да я извади и да поеме щетите!".

Така и става. Зам.-кметът на район "Централен" Октай Чалъшкан се обадил на шефа на "Паркиране и репатриране" Нъшан Деркалестаниян да прати паяк на местопроизшествието.

"Оказахме съдействие и колата беше вдигната", съобщи пред "24 часа" Деркалестаниян. По думите му операцията не била лесна, но служителите се справили. "Помогнахме безвъзмездно. Да видят пловдивчани, че не сме само репресиращ орган", каза той.

Според кмета на район "Централен" Георги Стаменов получило се е слягане на земните маси и оттам е настъпило пропадането. "Образувала се е подземна кухина, която вече е уплътнена и изравнена. Има канализационни тръби, но са сухи. Възможно е и дъждовете да са причина. Ако има пак пропадане, ще се разкопае, за да се види", каза Стаменов.

Други от От Пловдив

Виктория Радева с предизвикателство към пловдивчани за игра на шах в неделя

Европейската и републиканска шампионка по шахмат Виктория Радева ще направи утре – 19.05.2024 г., неделя, от 16 часа демонстративен сеанс по шахмат пред предизборния пункт на ГЕРБ-СДС на Главната в

Пловдивчанин не разбирал обвинението в дрифт, съдията: Търси се под вола теле

Глобата от 3000 лв. и отнемането на книжката са потвърдени Защитата на пловдивчанин, дрифтирал посред бял ден на централната улица "Васил Левски", се опита да го оправдае с довода

Кандидати от ГЕРБ присъстваха на откриването на Народния събор в Пловдив

Фактът, че виждам толкова много публика тук, е още едно потвърждение, че българите са здраво свързани с корените си, подчерта проф. Даниела Дженева Кандидати за народни представители от листата на

Пловдив чества 24 май с празнично шествие и много концерти

Ще бъдат връчени и отличия на изтъкнати преподаватели и творци Честването на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност 24 чай в

Над 1,2 млн. лв. необходими за почистването на наводнените изби на блоковете в "Столипиново"

1 267 930 лв. трябва да задели община Пловдив за почистването на наводнените и затрупани с боклуци изби на блоковете в кв.  "Стопипиново". Сумата се съдържа в отговор на зам

>