Пет са новите случаи на COVID-19 за последното денонощие у нас

25.04.2024 10:13
Потвърдените нови случаи на COVID-19 у нас са пет за последното денонощие. СНИМКА: АРХИВ

Потвърдените нови случаи на COVID-19 у нас са пет за последното денонощие, съобщи Единният информационен портал, цитиран от БТА.

Всички нови случаи са установени с бързи антигенни тестове. 40 % от тях са на лица, които не са ваксинирани. Тестовете, направени през последното денонощие, са 718. От тях 16 са PCR, а 702 – антигенни, показва Националната информационна система.

Случаите на новия коронавирус у нас към момента са 1 339 892. От тях активни са 8 184. Излекуваните лица са 1 292 960.

С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ са настанени 133-ма пациенти. От тях 20 се намират в интензивни структури. Новопостъпилите в болнично заведение лица са пет.

У нас до момента са поставени общо 4 726 437 дози от ваксините срещу COVID-19. Шест от тях са приложени през изминалото денонощие.

Според Националната информационна система у нас новият коронавирус е потвърден при 26 755 лица-медицински служители. През последното денонощие не са регистрирани нови случаи.

Починалите лица, при които е била констатирана коронавирусната инфекция, са 38 748. През последните 24 часа не са регистрирани нови случаи.

Други от Докторе кажи

Все по-често се отключват алергии към лекарства

Поленовите алергени стават с все по-голяма сенсибилизираща сила. Промените в климата също променят естествените алергени. Този сезон е по-необичаен, тъй като започна с продължително затопляне през

Бебе на 2 месеца от карловско село заболя от коклюш

Бебе на 2 месеца от карловското село Васил Левски е заболяло от коклюш. Това съобщи д-р Таня Учорджиева, началник на отдел „Противоепидемичен контрол" в Регионалната здравна инспекция-Пловдив

Над 1000 са заразените с коклюш у нас

Потвърдените случаи на коклюш у нас 1125. Толкова заразени не е имало от няколко десетилетия, сочат данни на здравното министерство. За сравнение през 2023 г. инфекцията е доказана при едва 20 души

Министър Кондева: До края на май се очакват полети с хеликоптера за спешна помощ

„До края на май очакваме да бъде завършено лицензирането на медицинските екипи и да имаме възможност да извършваме полети с хеликоптер от системата за спешна помощ по въздух"

НЗОК: Под 50% от болничните легла в страната се използват

Използваемостта на болничните легла в страната е 48,94%, показват данните към април от интерактивната карта, публикувана на сайта на Националната здравноосигурителна каса

>