"Възраждане" и ИТН: ПП-ДБ и БСП спасиха Росен Желязков

25.04.2024 09:17 Весела Бачева
Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов

ПП-ДБ и БСП са провалили кворума в парламента, за да спасят от сваляне председателя Росен Желязков - в това ги обвиниха от "Възраждане" и "Има такъв народ".

8 човека от групата на ПП-ДБ и шестима от БСП не се регистрираха в залата сутринта. В залата обаче бе цялата група на "Възраждане". Ако всички депутати на трите формации бяха в залата, те щяха да имат 120 гласа и да има кворум.

"Това е апотеоз на политическото лицемерие, на продажничеството, предателите и предателството в този парламент. Мисля, че това е достоен позорен завършек на този срамен 49-и парламент, защото се оказа, че всъщност ПП-ДБ и БСП на практика спасиха сега мандата на Росен Желязков", коментира Костадин Костадинов.

Според него е възможно тези няколко души от ПП-ДБ и БСП изобщо да не дойдат в парламента през следващите дни, за да не се гласува свалянето.

"На практика събориха кворума и провалиха възможността сега в момента да гласуваме оставката на Желязков", каза Костадинов. Той заподозря, че е възможно те да са влезли в договорка с ГЕРБ.

Малко след него от залата излезе и групата на "Има такъв народ". "Снощи Кирил Петков, ако не се лъжа, някъде си разкъсваше ризата и хвърчаха копчета на тема как ще показва червени картони, а днес групата им я няма. Това е такава невероятна случайност, както е случайно, че те са изключително лицемерни долни нещастници в политиката", каза Тошко Йорданов.

Други от От страната и света

Министър Милошев даде работна закуска за представителите на Дипломатическия корпус

България е в челото по ръст на туристи в Европа спрямо 2019 г. по данни на Европейската туристическа комисия Министърът на туризма Евтим Милошев беше домакин на работна закуска

Димитър Главчев посети Троянския манастир (Видео)

Служебният премиер Димитър Главчев посети Троянския манастир, където бе посрещнат от Негово Високопреподобие архимандрит Стефан, съобщиха на фейсбук страницата си от Министерския съвет

27 години от изчезването на Съвестин: Баща му още вярва, че е продаден на бездетни

Все още няма следа от 8-годишния Съвестин, който изчезна на 6 май 1997 г. в софийския квартал "Люлин". Преди дни се навършиха 27 г. от мистериозното изпаряване на момчето

Кирил Петков обясни защо не е видял как е станала катастрофата

Кирил Петков разкри, че заплаха за живота му е причината, поради която той има охрана. Съпредседателят на ПП-ДБ публикува пост в своя фейсбук профил, в който споделя подробности относно катастрофата

Бащин съвет: Синът да гледа порно като нормалните деца вместо "Евровизия"

Сложните въпроси на половата идентичност, обяснени от родители, психолози и самите различни субекти - Тате, може ли със съучениците да гледаме “Евровизия”

>