Бойко Борисов за ПП-ДБ: Да спрат да преиначават или служебните правителства може да изкарат дълго (Видео)

22.04.2024 18:33
Бойко Борисов говори на предизборна среща, до него е Йорданка Фандъкова.

"Защо заради арогантността, себелюбието, постовете, пътуването счупиха редовното правителство. Нека това обяснят на своите избиратели, когато говорят пред тях. Но нямат доблест да кажат, че носят отговорност. Трябва да намерят виновен и най-добре това да са ГЕРБ и Борисов. Те никога са виновни!"

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов описа бившите си партньори от ПП–ДБ на среща със симпатизанти тази вечер.

Той изрази съмнение дали в следващите дни в парламента ще намери достатъчно подкрепа, за да забранят не само руския газ, но и руския петрол.

"Те бяха изключително близки, затова, знаейки какво ще говорят - изпълнителна комисия, депутати, и до края ми се сърдиха. Но аз им знаех пъкления план - да ни извият ръцете, за да вземат всички министерства, ДАНС, МВР. И се чудя защо този запис, който Радостин Василев предостави официално, не е криминален, как тези млади образовани хора, които дойдоха от чужбина, намериха Бойко Рашков. Сега пудели, кучета... Всичко ми се изяснява. А къде намериха Модев, Терзиев", попита Борисов.

И отново припомни как съпредседателят на "Промяната" Кирил Петков е поканил Калин Стоянов за вътрешен министър. "Арестувате незаконно, не може да ви се даде и ДАНС, и МВР", обърна се той към бившите си партньори, които настояваха за реформа в службите.

Борисов отрече на срещите за преговорите по ротацията да е имало представители на ДПС - били само четирите дами от екипа на ГЕРБ и лидерите на ПП-ДБ. Преди дни в интервю акад. Николай Денков разказа, че на някои от първите им срещи е идвал и лидерът на ДПС Делян Пеевски.

"Еврозоната беше готова, вие я провалихте. Вие нарушихте критериите след това за тези инфлационни процеси, дефицити, безогледно харчене на пари", каза Борисов за бившите си партньори от ПП-ДБ.

Според него хората в ГЕРБ не искат повече партията им да управлява с "Промяната" и ДБ. И дори предположи, че ако направи вътрешно допитване в партията с кого да работят, повечето ще посочат други формации, но не предположи кои.

"В момента след изключително антируските действия на партията на промяната България има само руски газ. Не знам дали ще намеря достатъчно сподвижници следващите дни в парламента да вземем решение да забраним както руския петрол, така и руския газ. И тогава да ги питам всичките комисионери на гръцките фирми, защото само от Гърция влиза газ", каза Борисов.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Други от От страната и света

Заснемат обстойно Търново с дрон за инвестиции в зелена инфраструктура

Община Велико Търново уведомява гражданите, че през следващите три дни – 18, 19 и 20 май, предстои обстойно заснемане с дрон на старопрестолния град, включително общински терени и градска среда в

Селен Петкова е носител на Награда „Култура" на Велико Търново за творчески дебют

Младата художничка Селен Петкова е носителят на Награда „Култура" на Община Велико Търново за 2024-а година, в категорията за най-успешен творчески дебют

Хилари Клинтън: България изпреварва много държави по брой на жени лидери

Правата на жените са незавършеното дело на 21 век, каза бившият държавен секретар на САЩ Правата на жените са незавършеното дело на 21 век. Нашата работа е да обединяваме хората

Потушени са 46 пожара за изминалото денонощие у нас, без загинали и ранени

Потушени са общо 46 пожара в страната за изминалото денонощие, съобщиха от от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на сайта си

В района на ГКПП "Кулата" са открити 324 950 кутии цигари без бандерол

В Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Петрич, е постъпило съобщение от дежурен митнически инспектор в Териториална дирекция Митница София за открито голямо количество цигари

>