"Ботев" (Пд) удари Локо (Сф) с 4:0 в столицата, агитката на домакините напусна стадиона за протест

21.04.2024 20:00 24 часа Пловдив онлайн
Дилан Мартенс затвърди преднината на "канарчетата". Снимка: Фейсбук/Botev Plovdiv

С 4:0 отборът на "Ботев" (Пд) надви "Локомотив" (Сф) в столицата. Въпреки дъжда, "жълто-черните" не оставиха домакините вкарат и се класираха на седмо място в редовния сезон.

Пръв за гостите се разписа Уме Емануел. В 19-ата минута нигериецът получи пас от Константинос Балоянис и запрати топката в мрежата на домакините. Резултатът остана непроменен, докато 3 минути преди края на първото полувреме Емануел не вкара втори гол за "канарчетата".

На почивката агитката на "железничарите" стадиона в знак на протест. Феновете твърдят, че охранителите са упражинили насилие спрямо тях след обидни реплики към привържениците на гостите.

Надмощието на "жълто-черните" над "железничарите" затвърди Дилан Мартенс, който отбеляза две попадения. Нидерландецът успя да вкара гол в 65-ата и 67-ата минута, с което резултатът стана 4:0. Точките останаха непроменени до края на мача и "канарчетата" останаха на седмо място в класацията. Ако го задържат и след 5-те срещи от ІІ фаза, ще играят бараж за Лигата на конференциите с третия.

Други от Футбол

Полицията със строги мерки за мача между Локо (Пд) и "Левски", ограничават движението

Униформени от подразделенията на пловдивската дирекция на МВР и служители на жандармерията ще се грижат за охраната и обезпечаването на обществения ред по време на мача между отборите на "Локомотив"

"Ботев" със златен ритон от Панагюрското съкровище, подари им го кметът на Пловдив (Снимки)

Фонтанът пред общината бликна в жълто Невиждана еуфория заля площад "Стефан Стамболов", а фонтанът с пеликаните бликна в жълто. Стотици изпълниха пространството и скандираха "Ботев"

"Купата е наша" и "Жълти богове" огласят с бомби, тъпан и димки Пловдив (Снимки)

Над 100 полицаи охраняват феновете на "Ботев", а шофьори ги приветстват с клаксони и търпеливо ги изчакват да се изнижат Щастливи от снощната победа, стотици фенове на "Ботев" Пд се събраха на

Наказаха солено "Ботев" Пд след финала за Купата

Дисциплинарната комисия към БФС наказа "Ботев" (Пловдив) с близо 10 000 лева глоби и предупреждение за лишаване от домакинство за провинения на феновете по време на финала за купата на България срещу

След инвестиция от нови 33 млн. лв. стадионът на “Ботев” (Пд) ще приема мачове и от Шампионската лига

Средствата са осигурени от държавата, а до края на юни местният парламент ще реши дали да обяви конкурс за нов строител, или ще се довери на сегашния Обследват нуждата от монтиране на система за

>