Никол Кидман ще получи награда за цялостни постижения на Американския филмов институт

19.04.2024 21:34
Никол Кидман СНИМКА: Инстаграм

Американската актриса Никол Кидман ще получи награда за цялостни постижения на Американския филмов институт, съобщи Пи Ей Мидия/ДПА.

Холивудски звезди, сред които Мерил Стрийп, Морган Фрийман, Наоми Уотс, Рийз Уидърспун ще почетат актрисата на церемонията по връчване на наградата на 27 април.

Носителката на "Оскар" Никол Кидман ще стане 49-ият лауреат на наградата за цялостни постижения. В същото време тя е и първата австралийска актриса, която ще бъде почетена от Американския филмов институт.

Сред носителите на наградата за цялостни постижения са Мерил Стрийп, Том Ханск, Робърт Де Ниро.

Кидман трябваше да получи наградата на 10 юни миналата година, но церемонията беше отложена заради стачката на сценаристите в Холивуд.

Никол Кидман е на 56 години и е омъжена за четирикратния носител на "Грами" Кийт Ърбан.

Тя ще получи отличието си на галавечер в "Долби тиътър" в Лос Анджелис. Представянето ще бъде направено от Мерил Стрийп, която стана 32-рият носител на наградата през 2004 г. Морган Фрийман ще бъде водещ.

Никол Кидман представя блясъка и романтиката на холивудската традиция, но освен това тя е актриса, която умее да поема рискове, затова всяко нейно изпълнение носи нещо ново и дълбоко, коментира Наоми Уотс.

Кидман е номинирана пет пъти за "Оскар" и печели наградата за най-добра главна женска роля през 2003 г. за участието си в "Часовете". През 2006 г. тя стана носител на званието Компаньон на Ордена на Австралия, което е най-високото държавно отличие на страната.

Кидман е носителка на награди БАФТА, ЕМИ и "Златен глобус". През 2017 г. беше почетена с юбилейно отличие на 70-ото издание на кинофестивала в Кан. Едва осем души досега са получавали тази награда, пише БТА. 

Никол Кидман е посланик на добра воля за правата на жените на ООН от 20 години. Заедно със съпруга си актрисата спомага за събиране на средства за борба с рака при жените по програмата на университета "Станфорд".

Други от Възход и падение

На 17 май рожден ден имат

О.з. ген. Атанас Атанасов, депутат в 49-ото НС, лидер на ДСБ, съпредседател на “Демократична България”, бивш директор на НСС Лили Игнатова, световна и европейска шампионка по художествена

Алек си тръгна, без да избере нито Магдалена, нито Надежда на финала в "Ергенът"

Наистина ли един мъж може да бъде влюбен в две жени едновременно? Не, любовта не работи така, смята той "Дами, вие сте перфектни, аз не съм", каза ергенът Алек във видеообръщение към двете

Асен Блатечки режисира пиеса, в която действието се развива в XV в.

“Съкровището на Силвестър” е забавна пиеса, в която сюжетът се развива в ХV век. Главните герои са испански благородник и най-славен пират на западните морета и английски благородник и най-свиреп

„Уроците на Блага" с награда за най-добър български филм на наградите „Васил Гендов"

Съюзът на българските филмови дейци раздаде кино наградите и отпразнува 90-тата си годишнина 16 май 2024, София. На официална церемония тази вечер в Народен театър „Иван Вазов" бяха раздадени

Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Ексцентричният кулинар Лъчезар Чоткин е големият победител в шести сезон на Hell's Kitchen. Той готви рамо до рамо със своята любима Камелия, на която предложи брак в Кухнята на Ада

>