Роналдо осъди "Ювентус" за 10 млн. евро

18.04.2024 11:00
Кристиано Роналдо

"Ювентус" е съгласен с решението, взето от Спортния арбитражен съд, който нареди на клуба да плати на Кристиано Роналдо около 9,8 милиона евро дължими заплати, съобщиха от тима от Торино.

Португалецът, който сега рита за "Ал Насър" в Саудистка Арабия, твърди, че "Ювентус" му дължи около 19,5 милиона евро неизплатени заплати, свързани с намаление на възнагражденията, договорени по време на ковид пандемията.

"Арбитражният съд потвърди валидността на споразумението за намаляване на компенсацията на Роналдо във връзка със сезон 2020/2021", се казва в изявление на "Ювентус". Съдът постанови, че "Юве" трябва да плати половината от сумата, поискана от 39-годишния португалец.

"Те частично удовлетвориха искането на Роналдо, потвърждавайки отговорността на клуба в резултат на провала на преговорите, и наредиха на ответника да плати сумата от приблизително 9,8 милиона евро. Компанията, с подкрепата на своя правен съветник, преразгледа решението, взето от Арбитражния съд, но ще продължи да търси правата си", добавиха от италианския клуб.

Роналдо игра за "Ювентус" по време на избухналата през пролетта на 2020 година пандемия от коронавирус. Тогава формално играчите се съгласиха на намаление на заплатите, за да получат неофициално пари след време. Роналдо също прие тази схема, но после италианците така и не му доизплатиха дължимото. Затова той заведе дело и го спечели.

Други от Футбол

Шампионът "Ботев" (Пд) загуби с 1:3 срещу десет футболисти от "Славия"

Носителят на купата на България "Ботев" (Пд) загуби с 1:3 от "Славия"  в мач от четвъртия плейофен кръг във втората четворка в efbet Лига, игран  на стадион "Александър Шаламанов" в София

“Манчестър Сити” е абсолютният футболен крал на Англия с 4-а титла поред!

“Манчестър Юнайтед” е рекордьор по титли в Англия, “Ливърпул”, “Арсенал” и “Челси” са с милиони фенове по света, но от 19 май 2024 г. на Острова има един абсолютен футболен крал

За първи път в историята жена ще ръководи мач от Първа лига

След като в редица европейски първенства жени започнаха да ръководят срещи от елитните дивизии, това се случи и в българския елит. За първи път в историята жена ще е главен съдия на двубой от Първа

"Локо" (Пд) падна с 1:2 от "Левски" след обрат (Снимки)

"Черно-белите" отпразнуваха 20 години от първата си шампионска титла "Локомотив" (Пд)  загуби с 1:2 от  "Левски" (Сф) в мач от 33-ия кръг на efbet Лига

Полицията със строги мерки за мача между Локо (Пд) и "Левски", ограничават движението

Униформени от подразделенията на пловдивската дирекция на МВР и служители на жандармерията ще се грижат за охраната и обезпечаването на обществения ред по време на мача между отборите на "Локомотив"

>