Костадин Костадинов: Вотът на недоверие е внесен, събрахме подписите

17.04.2024 19:33
Костадин Костадинов Кадър: БНТ

Подписите са събрани и внесени, вотът на недоверие е внесен. Това заяви председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов пред БНТ.

"Вотът на недовеие е заради това, че служебното правителство трябва да е равно отдалечено от всички политически сили, а то не е", обясни Костадинов.

Лидерът на "Възраждане" каза, че президентът играе ролята на един високоплатен нотаруис.

"С последните поправки, които промениха изцяло статута на служебното правителство, имаме нова ситуация. Служебното правителство преди и служебното правителство сега са напълно различни. Преди служебното правителство се избира и назначава от президента, сега само се назначава. Избиране и назначаване е едно, само назначаване е друго. Президентът играе ролята на един високоплатен нотаруис".

Според него това служебно правителство сега не се контролира от никого.

"Това правителство сега е неконтролирано от никого и е неносещо отговорност. Преди носеше пред президента. Затова внасяме вот на недоверие", каза Костадинов.

Той заяви, че ще подкрепят искането на ПП-ДБ за искането оставката на Росен Желязков, ако те от своя страна подкрепят вота на недоверие към Главчев.

"Трябва да сме принципни, като искат да сваляме ГЕРБ, нека ги свалим изцяло. Няма да подкрепим никой от предложените служебни премиери", коментира Костадин Костадинов.

Други от От страната и света

Моторист е ударил 60-годишна в зона за пресичане в София

Жена на 60 години е пострадала след сблъсък с моторист в София, потвърдиха за БТА от МВР. Сигналът за инцидента е подаден днес към 07:30 часа. Мотоциклетистът е на 34 години

Вижте къде в София няма да има вода в сряда

На 22 май (сряда) 2024 г. във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности в кв. „Полигона" се налага спиране на водоподаването от 00:30 до 04:30 часа на клиентите на „Софийска вода" в района

19 пожара потушени у нас за денонощие, 54 сигнала, 1 загинал

Общо 19 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, един човек е загинал, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН)

50-годишен от Трявна загина при пожар

Мъж на 50 години от Трявна е загинал вчера при пожар. Това казаха за БТА от пресцентъра на Областната дирекция на министерството на вътрешните работи в Габрово

Жена открадна чанта с 5500 лева в Сливен, задържаха я

За броени часове криминалисти на РУ-Сливен разкриха кражба на пари, като иззеха сумата от извършителя в пълен размер, съобщават от пресцентъра на областната дирекция на МВР

>