Венеция Ангова от ПП-ДБ - Всевластието на Радев е прекратено

17.04.2024 19:20
Венеция Ангова от ПП-ДБ Кадър: БНТ

Отговорността за служебния кабинет е на Радев и на Главчев. На Радев не му харесва, че трябва да се съобразява с Главчев. Това обаче е добър сигнал, че всевластието на Радев е прекратено. И той не може да уволнява и да назначава, когото си пожелае и е необходимо да се прави дори среща, за да може да се изговори. Това заяви Венеция Ангова - депутат от ПП-ДБ.

По повод изказването на Кирил Петков, че ПП-ДБ няма да подкрепят вота на недоверие, Ангова коментира, че парламентът няма такъв лост, чрез който да изиска вот на недоверие на служебен парламент. "Конституционалистите ще се произнесат, но на този етап прякото действие е изискване на оставката на Росен Желязков, защото той допусна това нещо днес. Ще вземем решение на група, но е сложено на масата и на дневния ред на коалицията и на партията", категорична е тя.

По думите й служебният кабинет е партиен.

"На първо време от ден едно на служебния кабинет от ПП-ДБ заявяваме, че това е кабинетът на ГЕРБ-СДС и се вижда от събитията в последните дни. На второ време, действие, което не се очаква да има търсени резултати - вотът на недоверие, внесен от БСП, по-скоро това изглежда популисткото, отколкото възможното изискване на оставката на Желязков. Няма място за популизъм, има място за политически мнения и позиции. Не може да се вземе главата на НЗОК, когато той самият е оттеглил оставката си. Това е неправомерно. Желязков допусна много груби грешки".

"Когато имаше проблем с НЗОК разбирателството между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ беше и управителят, и подуправителят да подадат оставката си. Очевидно подуправителят изтегля оставката си и това е лошо скалъпен ход от страна на ГЕРБ-СДС и ДПС, които като че ли си разчистват пътя за в бъдеще. Това поставя въпрос - регулаторите по същия начин ли ще започнат да ги подреждат, както сметнат за добре?"

Според думите на Ангова се прави атака срещу ПП-ДБ.

"Откакто ние лансирахме меморандума, виждаме, че ударихме един болен, оголен нерв и ответната реакция е болезнена. Сега е моментът да се види обществото ще бъде ли упоено със същото или ще останем будни и ще продължим с реформите", допълни тя.

"Очакваме институциите да си свършат работата, но ДАНС, като че ли не се бори с престъпността, а работи, за да събира компромати", коментира тя пред БНТ относно какво смята, че ще се случи с Живко Коцев.

Други от От страната и света

19 пожара потушени у нас за денонощие, 54 сигнала, 1 загинал

Общо 19 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, един човек е загинал, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН)

50-годишен от Трявна загина при пожар

Мъж на 50 години от Трявна е загинал вчера при пожар. Това казаха за БТА от пресцентъра на Областната дирекция на министерството на вътрешните работи в Габрово

Жена открадна чанта с 5500 лева в Сливен, задържаха я

За броени часове криминалисти на РУ-Сливен разкриха кражба на пари, като иззеха сумата от извършителя в пълен размер, съобщават от пресцентъра на областната дирекция на МВР

Един загинал, 21 ранени в катастрофи у нас за денонощие

През последното денонощие един човек е загинал, а 21 са ранени при 16 тежки катастрофи в страната, съобщиха от МВР. В София са регистрирани 32 леки произшествия без пострадали, предаде БТА

Георги Милков: Стратегическите интереси на Иран остават същите

"Стратегическите интереси на Иран остават същите. Смъртта на един, двама, пет или десет, дори и високопоставени служители, не може да промени това", това каза журналистът от "24 часа" Георги Милков в

>