Пореден опит за стоп на делото на Дебора: Поискаха отвод на съдията (Снимки)

17.04.2024 16:37 Никола Михайлов
Съдия Десислава Порязова. Снимки: Авторът
Бабата на Дебора Дарина Иванова разказа за мъките на внучката си.

Музиката я спаси, това, което преживя, не е за говорене, каза бабата на момичето

Адвокатите на 26-годишния Георги Георгиев, подсъдим по делото за обезобразяването на Дебора Михайлова поискаха отвод на съдията Десислава Порязова. Защитниците Петко Кънев и Валентин Димитров настояват друг състав да гледа процеса.

"Причината са редица нарушения", обясни Димитров пред залата. Той и колегата му направиха исканията при закрити врати, понеже Порязова засекрети делото.

Едно от нарушенията, които са посочили двамата адвокати, било, че разпоредителното заседание е насрочено от друг магистрат. "С разпореждане на 29 февруари Зорница Тухчиева като заместващ съдията-докладчик изземва делото, решава че е подсъдно и насрочва разпоредителното заседание. Няма такава фигура заместващ съдия", каза още Валентин Димитров. Той и колегата му настояват още ВКС отново да се произнесе дали делото трябва да се гледа в Пловдив заради връщането на обвинителния акт на 14 февруари.

След съвещание съдия Порязова отказа да се отведе. Сега съставът решава дали да промени мярката на Георги и да го пусне от ареста.

По-рано днес адвокатите направиха друг опит да прекратят делото. Двамата визираха неразгледана молба за промяна на мярката за неотклонение и частна жалба, на която съдът не обърнал внимание. Той обаче също остана неуспешен.

Докато изчакваше да разбере какво се случва в залата, бабата на 19-годишната Дебора Дарина Иванова заяви, че момичето все още изпада в шок при вида на синя ръкавица. "Това, което преживя тя, не го пожелавам на никого. Само музиката я запази жива", каза тя. Според Иванова причината момичето да запише песен е да даде сила на други жертви на домашно насилие да разкажат какво им се е случило.

Други от От Пловдив

Досегашният посланик на Испания получи титлата "Доктор хонорис кауза" на УХТ-Пловдив (Снимки)

Посланикът на Кралство Испания в България  в периода 2019-2024 г. Алехандро Поланко Мата беше удостоен днес с почетната титла  "Доктор хонорис кауза" на Университета по хранителни технологии в

23-годишен моторист пострада в Пловдив, загубил контрол и се блъснал в бордюр

Моторист на 23 г. е пострадал, след като загубил контрол над управялваното от него сузуки в пловдивския квартал "Тракия", съобщиха от полицията. Инцидентът е станал около 19,30 ч. вчера на ул

Възстановяват металните пана на бул. "Руски", пометени от джипа на Кристиан

8 дни след кървавата катастрофа на бул. "Руски" в Пловдив, в която загинаха 21-годишният Кристиан Екмекчиян и Теодора Николова, на 20 г., служители на "Организация и контрол на транспорта"

Глобиха пиян пловдивчанин, развилнял се в църква на Великден

Опитал се да удари полицаите, пробвали да го укротят Пловдивчанин ще трябва да плати глоба от 200 лв., след като се напил и започнал да притеснява вярващите

Спират водата до затвора в Пловдив

Водата по бул. "Александър Стамболийски" до затвора в Пловдив ще бъде спряна в 9 часа заради авария. По същата причина ще бъде преустановено захранването и на ул. "Орловец"

>