Адвокатите на Георги пак пробваха да спрат делото на Дебора, не им се получи

17.04.2024 14:41 24 часа Пловдив онлайн
Петко Кънев и Валентин Димитров си общуват на ухо със своя клиент Георги Георгиев.

Засекретиха делото, имало подробности от личния живот на двамата

Поредни финтове опитаха да приложат на съда в Пловдив защитниците на 26-годишния Георги Георгиев Петко Кънев и Валентин Димитров. Те опитаха да убедят Районния съд в Пловдив да прекрати делото срещу клиента им за заплахи, принуда и нанасяне на телесна повреда на Дебора Михайлова. Още преди старта на третия опит за разпоредително заседание те изложиха две причини - неразгледана молба за изменение на мярката за неотклонение на подсъдимия и частна жалба, на която не е обърнато внимание.

"Прокуратурата незаконосъобразно не е внесла делото за мярката за неотклонение в Районния съд в Стара Загора. Необяснимо е за нас защо, най-вероятно бързат да го внесат в Пловдив, за да санират и предходния си пропуск", коментира адвокат Кънев. Според него и колегата му макар ВКС да е преместил делото "Дебора" в Пловдив, след връщането на обвинителния акт, прокуратурата е трябвало отново да го депозира в Стара Загора. По думите им вместо да образува дело за мярката, държавното обвинение набързо е поправило грешките си и е изпратило материалите отново в Пловдив.

Прокурорките Десислава Калайджиева и Ивелина Косева се противопоставиха. Според тях държавното обвинение е било уведомено за искането за измяна на мярката ден след като вече новият акт е бил пратен в Пловдив и е имало образувано съдебно производство. По тази причина и частното производство е било прекратено.

 След съвещание обаче съдия Десислава Порязова отсече, че не е нарушена процедурата и не е било необходимо всички съдии да направят своите отводи. Тя беше категорична, че няма основание за връщане на делото за разглеждане на искането са промяна на мярката.

След като конституира Дебора като частен обвинител,  Порязова отново засекрети делото с мотива, че може да бъдат изнесени подробности от личния живот на пострадалата и подсъдимия.

Други от От Пловдив

Възстановяват металните пана на бул. "Руски", пометени от джипа на Кристиан

8 дни след кървавата катастрофа на бул. "Руски" в Пловдив, в която загинаха 21-годишният Кристиан Екмекчиян и Теодора Николова, на 20 г., служители на "Организация и контрол на транспорта"

Глобиха пиян пловдивчанин, развилнял се в църква на Великден

Опитал се да удари полицаите, пробвали да го укротят Пловдивчанин ще трябва да плати глоба от 200 лв., след като се напил и започнал да притеснява вярващите

Спират водата до затвора в Пловдив

Водата по бул. "Александър Стамболийски" до затвора в Пловдив ще бъде спряна в 9 часа заради авария. По същата причина ще бъде преустановено захранването и на ул. "Орловец"

Печатна грешка спъна делото за смъртта на училищна зам.-директорка в Пловдив (Видео)

Милена Петрова загина, след като 19-годишен я връхлетя на пешеходна пътека Що за нелепост е това, пита синът на жертвата Грешка в изписването на месеца

Почина известният пловдивски журналист Христо Баев

Месец след като навърши 85 години е починал известният пловдивски журналист Христо Баев. За кончината му съобщи в социалните мрежи синът му Антон Баев, също журналист и писател

>