След ремонт отсечката Раковски – Шишманци е като масло. На ход е Белозем – Чалъкови

17.04.2024 12:21 24 часа Пловдив онлайн

Остава само да шофираме разумно, казва жителка на общината

"Докато прочета, че се затваря за ремонт, той вече е готов! Удоволствието от шофирането е гарантирано, остава само да сме по-разумни".

Така Ана Димитрова от Раковски коментира току-що преасфалтираната 5-километрова отсечка от Секирово до Шишманци. Тя е изцяло ремонтирана, а полагането на втория слой настилка стана за дни от местното общинско предприятие.

Трасето сега е като масло. "Затвориха го миналия четвъртък и в уречения срок го пуснаха", коментира кметът на Шишманци Александър Атанасов.

Остават леки довършителни работи като настилане на банкета и полагане на маркировката, но това може да се работи и при отворен път.

Отсечката е натоварена и много използвана от жителите на общината. По нея пътуват шофьори от Раковски, Шишманци, Белозем, Чалъкови и околните села Манолско Конаре, Маноле и др. Явява се едно от възловите трасета, което води към икономическата зона. А в неделя, когато е прочутият пазар в Секирово, хора от цялата околия минават по това шосе.

Кметът на Раковски Павел Гуджеров събира благодарности за направения път. Жители на общината казват, че откакто е създал предприятието за ремонт на улици, десетки отсечки вече са основно ремонтирани, а такива, които никога не са виждали асфалт, са застлани и хората не газят кал. Разбира се, има още много какво да се желае.

"Стараем се каквото можем, да правим", казва скромно Гуджеров, който на последните избори спечели трети мандат и минава за един от успешните кметове. 

Наред с поздравленията за пътя Раковски – Шишманци, някои го подсещат, че е време да преасфалтира и пътя Белозем – Чалъкови, който е в тежко състояние и повече от 30 г. не е виждал основен ремонт. От непрекъснатите кърпежи са се образували бабуни.

В аварийно състояние от години е и отсечката Болярино – Чоба, която граничи с две общини. На места липсва каквато и да било настилка и в самия път е поникнала растителност. В същото време колите минават оттам на първа скорост. Община Раковски възнамерява да ремонтира своята част, кандидатствайки с проект за финансиране от държавата.

Други от От Пловдив

Глобиха пиян пловдивчанин, развилнял се в църква на Великден

Опитал се да удари полицаите, пробвали да го укротят Пловдивчанин ще трябва да плати глоба от 200 лв., след като се напил и започнал да притеснява вярващите

Спират водата до затвора в Пловдив

Водата по бул. "Александър Стамболийски" до затвора в Пловдив ще бъде спряна в 9 часа заради авария. По същата причина ще бъде преустановено захранването и на ул. "Орловец"

Печатна грешка спъна делото за смъртта на училищна зам.-директорка в Пловдив (Видео)

Милена Петрова загина, след като 19-годишен я връхлетя на пешеходна пътека Що за нелепост е това, пита синът на жертвата Грешка в изписването на месеца

Почина известният пловдивски журналист Христо Баев

Месец след като навърши 85 години е починал известният пловдивски журналист Христо Баев. За кончината му съобщи в социалните мрежи синът му Антон Баев, също журналист и писател

Пловдив и Лайпциг задълбочават сътрудничеството си

Задълбочаване на икономическите отношения между Пловдив и Лайпциг обсъди кметът Костадин Димитров със саксонската принцеса Теофана фон Саксен и почетния консул на България в провинция Саксония Хайко

>