Петър Волгин ще е част от евролистата на Възраждане

16.04.2024 13:32 Ива Тончева

Журналистът Петър Волгин ще е кандидат-депутат от "Възраждане" за европейските избори на 9 юни. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов.

Волгин ще бъде на второ място в листата и е единственият кандидат от гражданска  квота на партията. Само за него от партията правят изключение, след като през 2023 г. обявиха, че ще излъчват само партийни кандидати за избори. "Волгин ще защитава свободното слово, което е основен белег за демокрация" заяви Костадинов. 

„Приех номинацията на "Възраждане", защото ще се борим за свободата. Това е единствената партия в момента, която има смелостта да се бори срещу статуквото тукашното, и европейското, и световното", обяви и Волгин.

"Живеем във времена на все по-засилваща се цензура. Управляващите желаят да ни наложат тоталитарния начин на живот. Ако не предприемем реални действия със средствата на политиката, таза борба е обречена. Ако не искаме да ни отнемат демокрацията, трябва да участваме в политиката", допълни още журналистът.

На първо място в евролистата ще бъде депутатът Станислав Стоянов, който отговоря за международните контакти на партията.

На трето място ще бъде Рада Лайкова, която работи в Бундестага като експерт към групата на „Алтернатива за Германия" . Четвърти ще е Димчо Димчев, също депутат. А на пето място ще бъде Александър Алексиев, който е председател на младежкото движение на "Възраждане" в София. В листата влизат още и общински съветници и ръководители на местни организации.

„Отиваме, за да работим, а не да работим за излизане на България от Европейския съюз", коментира и Станислав Стоянов. „Първото нещо, което ще внесем в Европейския парламент е подписка за неслучилия се референдум за еврото", допълни Стоянов.

"Имаме единодушие с нашите европейски партньори, че ЕС не работи", допълни още народният представител.

От "Възраждане" ще се опитат да създадат собствена парламентарна група в Европарламента, за което са им нужди поне 23 депутати от 7 държави. От "Идентичност и демокрация" са ги поканили на разговор след 10 юни, но не знаели дали ще отидат. 

"Ще внесем изслушване на Главчев в парламента заради смяната на външния министър, защото това представлява грубо вмешателство във вътрешните работи на България. Това не е служебно правителство, а правителство на ГЕРБ. Стефан Димитров не трябва да бъде сменен." коментира Костадин Костадинов по повод искането на служебния премиер Димитър Главчев да смени външния министър.

"Обсъждали са намаляване на мобилизационния резерв на закритото заседание на парламента в петък ", заяви още Костадинов. "Аз съм завършил 2002 г. и очаквам с нетърпение повиквателната си" коментира лидерът на "Възраждане" по повод изпращането на повиквателни на завършилите военното си обучение след 2000 г. 

 "Поддържаме контакт с републиканската партия в САЩ. Ние стискаме палци на Тръмп. Той ще се бори за мир, докато администрацията на Байдън ни води към война" допълни още депутатът. 

Други от От страната и света

Глобиха Нойзи с 500 лв., не се яви на делото за конфискуване на автомобила му

Съдът реши на следващото заседание да бъде доведен принудително Съдът глоби с 500 лв. Ивайло Цветков-Нойзи, защото не се яви на делото за конфискуване на автомобила му, научи "24 часа"

Езиковата гимназия в Смолян празнува 40-годишен рожден ден

Езикова гимназия ,,Иван Вазов" – Смолян, ще отбележи 40 години от създаването си, съобщи за БТА Галина Ангелова – старши учител по английски език. Тържеството ще започне на 5 юни 2024 година във

Инспекторатът на Висшия съдебен съвет предлага за освобождаване съдебен инспектор

Инспекторатът на Висшия съдебен съвет (ВСС) предлага за освобождаване съдебния инспектор Александър Мумджиев. Причината е негово поведение, несъвместимо със заеманата длъжност

Гражданин на САЩ, издирван от Интерпол, е задържан в Благоевград

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Благоевград за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо гражданина на САЩ А.Х.-К., обявен за международно издирване с червен

Закопчаха четирима мними строителни предприемачи във Варна

Окръжната прокуратура във Варна се е самосезирала и започнала разследване по случай, при който мними строителни предприемачи рекетирали клиентите си или прекратявали предварително уговорените

>