Кирил Петков в Пловдив: Очаквам тежка компроматна предизборна кампания (Снимки)

15.04.2024 18:24 24 часа Пловдив онлайн
Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков преди срещата с граждани в Пловдив.
Граждани слушат изказването на Кирил Петков.
Линда Петкова също е в Пловдив на събитието на ПП.

Асен Василев не вижда коалиция с ГЕРБ след вота

Очаквам тежка тежка компроматна предизборна кампания, с която нашите опоненти ще се опитат да ни вкарат в обяснителен режим. Ние обаче ще се стремим да не влизаме в техния тон. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в Пловдив. Той и неговите съмишленици Асен Василев, акад. Николай Денков и Никола Минчев провеждат среща със свои симпатизанти на Римския стадион в града.

Кирил Петков заяви, че са решили да разговарят с хората, въпреки че предизборната кампания все още не е започнала. Според него е много важно да чуят мнението на българите за своите действия и какви проблеми ги вълнуват.
"Ние ще говорим с откровено с хората и ще си признаем и грешките, които сме допуснали. Една от тях е, че искрено повярвахме, че нашите партньори от ГЕРБ са готови да направим заедно необходимите реформи в обществото. Останахме разочаровани от техните действия. Доволни сме обаче, че мнозинството българи искат реформите да се случат и всеки, който управлява, ще бъде принуден да ги извърши", заяви Кирил Петков.
Асен Василев добави, че няма да коментира решението на "Зелено движение" да не се яви заедно с ПП-ДБ на изборите и това е въпрос към неговото ръководство. На този етап той не вижда как ще бъде сформирана коалиция с ГЕРБ след изборите. Асен Василев каза още, че не се притеснява от скандала, свързан с митниците, контрабандата, пудела и скъпите часовници.

"Ако има такава контрабанда, то значи, че някой е
вдигнал граничната бариера, а някой началник  на граничен пункт си е затворил очите. Или че от ДАНС не са разбрали, или че и те са си затворили очите. Нека видим цялата истина и фактите. Да се
разбере кой всъщност си е затварял очите", заяви още Василев.

Акад. Николай Денков припомни пред присъстващите успехите на ръководеното от него правителство. „Вече сме в разгара на компроматната война и тя има няколко теми. Една от тях е, че ние не можем, затова и ще направим преглед какво сме свършили", заяви Денков, който беше представен от Никола Минчев като „премиера, с когото трябва да се гордеем". Доскорошният министър-председател изброи постижения като влизането на страната ни в Шенген и подчерта, че ще станем част от това пространство до 1 година и по суша, подготовката за еврозоната, падането на инфлацията, ръста на заплатите, който чувствително надхвърля поскъпването, вдигането на пенсиите, безплатните детски градини и учебници и много други. „Колкото и да обясняваха, че не можем, очаквам до края на годината да бъдат пуснати 100 км магистрални пътища. Още това лято до морето ще пътуват новите немски вагони", каза още Николай Денков. Той също коментира отношенията с ГЕРБ.

"На раздяла казах на Мария Габриел, че Бойко Борисов можеше да избере европейското бъдеще в нейно лице, но той предпочете миналото с Делян Пеевски", допълни Денков.

"Стига стига сте лъгали бе, Кокорчо. С ГЕРБ сте едни и същи измамници", провикна се зрител към Асен Василев. Бившият финансов министър запази хладнокръвие.

"Този път си сменил расото. Този човек от две години идва на наши събрания и ни провокира. Нека да запазим спокойствие", каза Василев.

"Точно преди 2 години точно тук в Пловдив се проведе учредителният конгрес на „Продължаваме промяната", обясни Николай Минчев защо е избран вторият град за началото на серията срещи из страната. Лидерите на ДБ Христо Иванов и Атанас Атанасов не присъстват на събитието в Пловдив. 

Други от От Пловдив

Осветиха с дрон къщата на барикадиралия се експолицай Караджов, май се готви щурм (Видео, снимки)

Към имота се насочиха въоръжени от Специализирания отряд за бързо реагиране  Мощни прожектори осветиха къщата и целия двор на барикадиралия се експолицай от Пловдив Венцеслав Караджов

Барикадиралият се експолицай Караджов: Невинен няма да лежа в затвора! И още 2-3 невинни ще си отидат с мен (Видео, снимки)

Униформени не изключват да прибегне до отчаяни действия  Барикадиралият се в дома си в Пловдив бивш полицай Венцеслав Караджов е категоричен, че няма да се предаде

Тежко въоръжена жандармерия настъпва към дома на барикадиралия се Венцеслав Караджов в Пловдив (Снимки, видео)

Тежко въоръжени постъпления от жандармерията с бронежилетки и палки настъпват към дома на бившия пловдивски полицай Венцеслав Караджов, който се барикадира

Осъденият на доживот полицай от Пловдив отказва да се предаде, барикадира се e в дома си (снимки)

Преговарям с него, но е готов на всичко, притеснена е адвокатката му Зоя Тошкова  Венцеслав Караджов, който беше осъден днес на доживотен затвор за убийството на родителите си с окончателно решение

Митко от Цалапица изхъркал, преди да го заровят - може да е бил жив (обзор)

Според сочения за убиец Рангел Бизюрев идеята да преместят тялото била на единия от близнаците - Борислав, той пък твърди, че е заплашен да мълчи Още едно момче е замесено - оглеждало се да не мине

>