"Ботев" (Пд) спечели важна победа в битката за първата шестица

12.04.2024 19:44 24 часа Пловдив онлайн
Футболистът на "Ботев" (Пд) Николай Минков се бори за топката с противников футболист. Снимка: Lap.bg

"Ботев" (Пд) постигна важна победа с 2:0 над съименника си от Враца в мач от 29-ия кръг на Първа лига на своя стадион в Пловдив. Със спечелените три точки "канарчетата" увеличиха шансовете си за място в първата шестица.

Преди срещата "жълто-черните" футболисти излязоха със специални фланелки с № 93 . Така те подкрепиха своя съотборник Георги Николов, който е със скъсани кръстни връзки и менискус и няма да играе до края на сезона.

В 12-ата минута врачани поискаха дузпа с мотива, че битата от Даниел Генов топка е срещнала ръката на Николай Минков. Съдията Ивайло Ненков обаче прецени, че претенциите им не са основателни. Десет минути по-късно вратарят на "канарчетата" Хидаайет Ханкич изби коженото кълбо след удар на Мирослав Маринов.

Пет минути по-късно Ехидже Укаки излезе сам срещу вратаря на съперника Красимир Костов, но не успя да го открие. В 33-ата минута Мохамед Брахими от "жълто-черните" вкара гол, но арбитърът го отмени заради засада. Домакините поведоха в резултата в 39-ата минута с гол на Дилан Мертенс, който се разписа за 1:0 с диагонален удар след впечатляващ пробив в отбраната на съперника. Секунди преди почивката играчите на "Ботев" (Вр) поискаха дузпа за нарушение на Джеймс Ето'о срещу Браян Мендоса, но Ивайло Ненков прецени, че няма основание да я отсъди.

Втората част започна с натиск на домакините и в 58-ата минута Мохамед Брахими вкара гол, но съдията отново го отмени заради засади. Две минути по-късно Клери Сербер от гостите стреля опасно с глава, топката обаче излезе в аут. В 62-ата минута Константинос Балоянис от "канарчетата" центрира от корнер, а съотборникът му Антонио Перера покачи с глава на 2:0. В 82-ата минута Дилан Мертенс бе заменен от Ивелин Попов, който не започна като титуляр заради прекаран вирус. До края на срещата "канарчетата" удържаха преднината си и спечелиха трите точки.

Други от Футбол

Полицията със строги мерки за мача между Локо (Пд) и "Левски", ограничават движението

Униформени от подразделенията на пловдивската дирекция на МВР и служители на жандармерията ще се грижат за охраната и обезпечаването на обществения ред по време на мача между отборите на "Локомотив"

"Ботев" със златен ритон от Панагюрското съкровище, подари им го кметът на Пловдив (Снимки)

Фонтанът пред общината бликна в жълто Невиждана еуфория заля площад "Стефан Стамболов", а фонтанът с пеликаните бликна в жълто. Стотици изпълниха пространството и скандираха "Ботев"

"Купата е наша" и "Жълти богове" огласят с бомби, тъпан и димки Пловдив (Снимки)

Над 100 полицаи охраняват феновете на "Ботев", а шофьори ги приветстват с клаксони и търпеливо ги изчакват да се изнижат Щастливи от снощната победа, стотици фенове на "Ботев" Пд се събраха на

Наказаха солено "Ботев" Пд след финала за Купата

Дисциплинарната комисия към БФС наказа "Ботев" (Пловдив) с близо 10 000 лева глоби и предупреждение за лишаване от домакинство за провинения на феновете по време на финала за купата на България срещу

След инвестиция от нови 33 млн. лв. стадионът на “Ботев” (Пд) ще приема мачове и от Шампионската лига

Средствата са осигурени от държавата, а до края на юни местният парламент ще реши дали да обяви конкурс за нов строител, или ще се довери на сегашния Обследват нуждата от монтиране на система за

>