Психиатри в съда: Воденият като куче Денислав от Тротинетката е имал нарушено развитие в детството

11.04.2024 13:35 Никола Михайлов
20-годишният Денислав Делчев в коридора на пловдивския съд.
Тошо Куката, Чеченеца и Емили Тротинетката.

Той искаше да участва в този клип, дори прегърна Емили, разказа приятелката на Тротинетката Елизабет Зарева

Денислав, когото Емили Тротинетката водеше на каишка като куче в онзи клип в пловдивски мол, е имал изначално нарушено развитие в детството. Семейството му е положило достатъчно добри грижи, за да компенсира тези дефици, но са останали проблеми като незрялост, срамежливост, неувереност. 

Тази характеристика на Денислав Делчев представиха в Пловдивския районен съд вещите лица, които са изготвили неговата съдебнопсихиатрична и психологична експертиза.

Четиримата подсъдими Петко Караилиев-Чеченеца, Тодор Чалъков-Куката,  Даниел Руменов, познат като Емили Тротинетката и Стоян Карапанов слушаха думите на експертите. Първите трима са подсъдими за хулиганство заради видеото, в което развеждат младежа с колан на врата в търговския център.

Потърпевшият не страда от психично заболяване, категорични са лекарите Маргарита Панова, Александра Димова и Райна Димитрова. 20-годишният младеж имал разстройство на развитието, но е могъл да възприема правилно. Интелектуалното му развитие също е добро за възрастта му. В медицинския документ е записано, че той проявява незрялост, болезнено срамежлив е, неуверен, сензитивен и с ниска самооценка, подвластна на мнението на околни. Младежът е податлив, има недостиг на критичност към хората и на чувство за реалност, заради което се фиксира във фантазиите. Вещите лица посочват, че Делчев има дефицит на волята. 

Дали ниският коефициент на интелигентност у Денислав е причина той да се съгласи да участва в злополучния клип, попита адвокатът му Димитър Киров. Експертите обясниха, че използвали утвърдена методика, за да проверят интелекта му и тестовете са показали, че каквото и изоставане да е имал, то е компенсирано от положените за младежа грижи. В миналото е била уточнена лека умствена изостаналост, но вече не се наблюдавала такава.

 20-годишният пловдивчанин не бил в състояние да преценя ситуациите и да се откаже от нещо, което си е наумил, ако не е добре за него. 

"А как, ако има проблеми, притежава шофьорска книжка и работи като бензинджия", попита в залата Чеченеца. Емили Тротинетката пък протестира, че на нея не ѝ позволили да изкара свидетелство за управление на МПС заради психически проблеми. Вещите лица ѝ обясниха какво може да направи, за да бъде допусната за изпит и да стане шофьор. 

Този път магистратите успяха да изслушат приятелката на Емили Елизабет Зарева, която живее в триада с трансмомичето и Тихомир Рангелов. На предишното  заседание Зарева не се яви и беше заплашена от национално издирване. Тя разказа, че през април м.г. с Тихомир и Емили дошли в Пловдив, за да участват в клип по покана на Тошо Куката.

"Искам да кажа, че Денислав абсолютно беше съгласен да се разхожда като куче, аз съм свидетел. Искаше да участва, дори прегърна Емили", категорична беше Зарева. Тихомир сложил колана на врата на Делчев, но се наложило да снимат клипа повторно и тогава младежът сам свършил тази задача. За свидетелката всичко било актьорска игра.

Прокурорът по делото Веско Ириков настоя да разбере защо в предишни показания мнението на Елизабет за цялата ситуация е била различна. "Тогава бях казала, че този клип е гнусен, защото мислих, че Денислав е под 18 г. и има психични проблеми", обясни тя. 

След разпитите на свидетелите и вещите лица, над един час всички в залата гледаха записи от охранителните камери в мола, както и от магазин, в който предишен път Денислав се снимал в клип с Чеченеца и Тошо Куката. 

Защитниците на инфлуенсърите поискаха за следващия път да бъдат призовани оперативният мениджър на търговския център, както и охранителите, които били на смяна в деня на видеото. Адвокатката на Стоян Жана Петрова настоя прокурорът да разкрие банковата тайна и да стане ясно колко пари са постъпили по дарителската сметка на Денислав, но съдия Светослав Узунов я поряза. 

Делото ще продължи на 20 май.

Други от От Пловдив

Напусна ни проф. д-р Петър Учиков – доайен на пловдивската хирургична школа

За над половинвековния си стаж е оперирал над 25 000 пациенти Проф. д-р Петър Учиков, изтъкнат хирург, дългогодишен преподавател, учен, декан на Медицинския факултет в Пловдив

"Ботев" Пд занесе купата в Общинския съвет, кметът облече фланелка на клуба (Снимки)

Радвам се, че трофеят е в нашия град, каза Атанас Узунов, чийто живот е свързан с вечния съперник "Локомотив" Бурни аплодисменти и възторзи предизвика в местния парламент на Пловдив спечелената Купа

Ваня Тонева, ГЕРБ: Ще работя за прозрачност като евродепутат

Ще насърчавам гражданското общество да се стреми към европейско развитие и утвърждаване на ценностите. Стремежът ми, като част от коалиция ГЕРБ-СДС, е да работя за достигането на високи стандарти на

Майката на Митко от Цалапица: Надявам се Рангел да се е осъзнал и да каже истината (Снимки)

Надявам се Рангел Бизюрев да се е осъзнал и да си каже истината. Кой по какъв начин е участвал. Това каза майката на убития в Цалапица Димитър Малинов Атанаска Бакалова на протест пред прокуратурата

Майката на Димитър от Цалапица: Прокуратурата отказа нов следствен експеримент за убийството

Окръжната прокуратура в Пловдив е отказала да направи нов следствен експеримент за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Това каза пред БНТ майка му Атанаска Бакалова

>