65 компании търсят кадри от висшето образование в Пловдив (снимки)

10.04.2024 16:29
Зам.-кметът на Пловдив по дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование Владимир Темелков каза на студентите, че вратата му е отворена за всеки, който има идеи как градът да се развива.
Ректорът на Пловдивския университет проф. Румен Младенов.
Интересът към Деня на кариерата в ПУ "П. Хилендарски" е голям.
Заместник-кметът Владимир Темелков взе участие в Деня на кариерата в ПУ

Работодатели се срещат със свои потенциални служители и стажанти

"Вратите ми са винаги отворени за всеки, който има идеи и иска да промени града ни към по-добро. С радост ще работя с младите умове".

Така зам.-кметът на Пловдив по дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование Владимир Темелков се обърна към студентите, дошли на Деня на кариерата в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Над 65 компании участват в тазгодишното издание в най-големия пловдивски вуз. В рамките на форума студенти имат възможността да се срещнат с представители на бизнеса, които да ги запознаят със своите стажантски програми и свободни работни места.

"Целта на тази инициатива е работодателите да се срещнат със своите потенциални служители и стажанти, а студентите – да открият възможности за професионална реализация в страната и региона", уточни ректорът проф. Румен Младенов и пожела на студентите и представителите на бизнеса да създадат ползотворни контакти по време на форума.
Зам.-кметът Темелков подчерта, че такъв тип събития помагат на студентите да изберат в каква сфера искат да се развиват и коя професия е подходяща за тях.
"Община Пловдив е най-големият работодател в Пловдив и в областта", наблегна Темелков и отправи призив към академичната младеж за съвместна работа. 
В Деня на кариерата се включиха директори и началници в различни компании. Стотици студенти обмениха добри практики и идеи с работодатели.

Други от Просветни

Софийският университет застана зад Съвета на ректорите по повод протестите

Ректорският съвет на Софийския университет (СУ) ''Св. Климент Охридски“ подкрепя позицията на Съвета на ректорите, изразена в отвореното писмо до президента и правителството на Република България по

Матурата по български език и литература ще се проведе в 759 училища в страната

В 759 училища и в 4185 зали в страната ще се състои утрешният държавен зрелостен изпит по български език и литература. За него заявления са подали над 50 000 зрелостници

Ректори, студенти и синдикати окончателно излизат на протест пред МФ на 20 май

Ректори, студенти и синдикати ще излязат на протест пред Министерството на финансите на 20 май. Причината за това са ниските възнаграждения в университетите и обещаното

“Гугъл” отпуска стипендии на наши докторанти, учещи в INSAIT

Технологичният гигант "Гугъл" дарява стипендии на докторанти от България, обучаващи се в института INSAIT с акцент върху разработки, свързани с изкуствения интелект

Ден до матурата по български език, какво трябва да знаят зрелостниците?

Остава ден до държавните зрелостни изпити след 12 клас. Утре е задължителният държавен зрелостен изпит по български език и литература, на който ще се явят над 50 хиляди младежи в над 750 училища

>