Атанас Узунов, Гонзо и кметът на община "Марица" откриха нов футболен терен в село Труд (Снимки)

09.04.2024 17:30 24 часа Пловдив онлайн
Президентът на БФС Георги Иванов - Гонзо и кметовете на община "Марица" Димитър Иванов и на село Труд Спас Стойков прерязаха лентата на новото футболно игрище. Снимки: община "Марица".
Радостните малки футболисти и официалните гости на церемонията.
Председателят на Общинския съвет на Пловдив Атанас Узунов също участва в церемонията по откриването на новото футболно игрище.
Деца изиграха първия мач на новото футболно игрище.

Нов футболен терен в село Труд откриха днес кметът на община "Марица" Димитър Иванов, президентът на БФС Георги Иванов - Гонзо и председателят на Общинския съвет на  Пловдив Атанас Узунов, който е координатор на Зоналния съвет на БФС.

„Днес е прекрасен празник за нашите деца и всички нас. Радвам се, че това спортно съоръжение е резултат на съвместната ни дейност с БФС, която продължава от първия ми ден като кмет. Заедно съграждаме в името на щастливото детство, радостта и незабравимите моменти на младите хора, които ще го ползват. Изказвам благодарност към БФС в лицето на Георги Иванов и на бившия президент Боби Михайлов. Благодаря на Георги Славов за неуморните му действия за развитието на спорта, на футбола сред подрастващите. Радвам се, че създаваме нови съоръжения с обединени усилия за обща кауза – бъдещето на България", заяви кметът Димитър Иванов.
Лентата прерязаха кметовете на „Марица" и село Труд Димитър Иванов и Спас Стайков заедно Георги Иванов - Гонзо.

След това бе проведена първата среща на спортните надежди на община "Марица". Те бяха приветствани от  Димитър Иванов, Атанас Узунов и  шефът на БФС.

 „Такива хора, като Георги Иванов, са необходими на България за развитието на спорта, на футбола", каза кметът Димитър Иванов. Инвестицията на новото спортно съоръжение е изцяло на БФС в размер на 630 хиляди лева. „Благодаря за това прекрасно бижу, което реализирахме в най-голямото село в общината – Труд", уточни той и допълни, че 22 момичета от ФК „Пълдин" влизат в националния отбор на страната на възраст от 13 до 19 години. Пет от девойките са от община "Марица" и също ще играят на новото игрище с треньор Ангел Славов.
Футболният терен в Труд е с размери 90/60 метра. Той е първият за тази година, изграден по програмата на УЕФА „Хеттрик V". Игрището е със специална настилка и отговаря на всички европейски изисквания.

„През последните две години са изградени 23 подобни терена в страната, финансирани по програмата „Хеттрик". Тревната настилка е най-високо качество – 6,5 см. Игрището е предназначено за провеждането на първенства и турнири за нуждите на община "Марица" под егидата на БФС", коментира председателят на Зоналния съвет на БФС – Пловдив Огнян Златков. На игрището са изградени дренажна и поливна системи, монтирано е LED осветление.
Георги Иванов подари футболни топки, спортни комплекти и пособия на децата от клубовете в община "Марица". След официалното откриване малките състезатели с нетърпение очакваха да се снимат със спортните легенди на България.
На събитието присъстваха и председателят на ОбС "Марица" Виолета Христодулова, заместник-кметовете Анелия Симеонова и Николай Стаматов, кметът на Труд Спас Стайков, кметове и общински съветници  и представители на Българския футболен съюз.

Други от Футбол

"Ботев" (Пд) започва участието си в Лига Европа от първия кръг

"Ботев" (Пловдив) започва от първия квалификационен кръг участието си в Лига Европа по футбол, след като спечели Купата на България след 3:2 над "Лудогорец" на финала

След спечелването на купата Душан Керкез: 2 дни ще пием и ще пеем

Треньорът на "Ботев" Душан Керкез, който изведе пловдивчани до 4-и трофей от турнира за купата на България, емоционално коментира победата с 3:2 срещу "Лудогорец" във финала. "Фантастично чувство

Босът на "Ботев" (Пд) Зингаревич: Треньорът Керкез ще подпише нов договор със сигурност

Спечелването на купата голям успех за нас и е важна за развитието ни. Много сме щастливи. Това заяви собственикът на "Ботев" (Пд) Антон Зингаревич след големия триумф

Пловдив ликува: Купата е тук! Честито на "Ботев"!

"Купата е в Пловдив! Честито на "Ботев"!", написа кметът  Костадин Димитров, който с половината администрация подкрепяше любимия отбор на националния стадион "Васил Левски"

Треньорът на "Ботев": Моите играчи бяха смели. Знаехме, че нашият момент ще дойде

Днешният мач показа, че футболът е най-велия спорт. Моите играчи бяха смели. В някои моменти страдахме. Знаехме, че нашият момент ще дойде. Това заяви старши треньорът на "Ботев" (Пд) Душан Керкез

>