Майстори на улуци превърнаха в ад живота на пловдивско семейство за 9000 лева (Снимки)

02.04.2024 20:25 Румен Златански
Юлия Райчевски-Толова е дъщеря на известния пловдивски журналист Георги Райчевски.
Това направили с покрива на къщата на семейство Толови в Поповица пишман майсторите. Снимки: Юлия Райчевска-Толова.
"Майсторите" започнали да почистват покрива за 50 лева и сумата набъбнала до 9000.

Станахме жертва на изнудване, заплахи и шантаж, потресена е Юлия Райчевска–Толова

Майстори на улуци превърнаха през последните две седмици в кошмар живота на пловдивчаните Юлия Райчевска-Толова и нейния съпруг Богдан. Двамата са родители на заместник-кметицата на район "Централен" Румяна Толова, която е бивш общински съветник. 

Юлия и Богдан станали жертва на добре познатата схема с ремонт на улуци и рекетиране за много пари.

Съпругът на Юлия има имот в село Поповица, където прекарвал по-голяма част от времето си, а жена му ходила там, когато има възможност.

"Преди две седмици бяхме в къщата. Покрай оградата мина млад мъж от ромски произход, който предложи да изчисти улуците за 50 лева. Казах на мъжа ми да не се занимава с такива като него. Богдан обаче ми отговори, че улуците имат нужда от почистване. Попитал съседа Кольо, който им казал, че за тази работа действително взимали по 50 лева", разказа за 24plovdiv.bg Юлия Райчевска-Толова.

Със съпруга й обаче останали изумени, след като за отрицателно време дошлите уж за ремонт на улуци разкрили целия покрив.

"Вбесих се и казах на мъжа ми да ги изгони. В един момент обаче се оказахме пред голям проблем, тъй като се очакваха дъждове и къщата щеше да се наводни. Говорихме с тези хора да ни закрият покрива, като сменят изгнилите греди по него. Поискаха 6000 лева. Съгласихме се и им дадохме капаро от 4000. Докато работиха, положението стана нетърпимо. Идваха на тумби у дома и се разпореждаха сякаш са си у тях. Закриха покрива, но дойде един човек, който каза, че е началник на работниците. Заяви, че общата сума, която дължим за ремонта не е 6000, а 9000 лева. Отказахме да ги дадем. Той заплаши съпруга ми и дори скочи да го бие", разказа Юлия. Тя веднага се обадила в полицията.

"Местният районен инспектор Калоян Желев ни съдейства и нареди на ромите да не ни изнудват повече. Предложихме им да им платим дължимите 2000 лева според предварителната договорка, но това да стане в сградата на кметството пред свидетели. Те обаче отговориха, че са на обект в Софийска област и ще се върнат в Поповица след месец, за да си получат разликата до 9000 лева", потресена е Райчевска. Според нея заплахите продължили.

"Моят съпруг и с онкологичен проблем от 7 години. Здравето му се възстанови, но при последния преглед се оказа, че е повишил нивото на кръвната захар. Явно това е от стреса. Утре ще сезирам прокуратурата, че станахме жертви на изнудване, заплахи и шантаж. Дано властите да вземат мерки", надява се Юлия.


Други от От Пловдив

Глобиха пиян пловдивчанин, развилнял се в църква на Великден

Опитал се да удари полицаите, пробвали да го укротят Пловдивчанин ще трябва да плати глоба от 200 лв., след като се напил и започнал да притеснява вярващите

Спират водата до затвора в Пловдив

Водата по бул. "Александър Стамболийски" до затвора в Пловдив ще бъде спряна в 9 часа заради авария. По същата причина ще бъде преустановено захранването и на ул. "Орловец"

Печатна грешка спъна делото за смъртта на училищна зам.-директорка в Пловдив (Видео)

Милена Петрова загина, след като 19-годишен я връхлетя на пешеходна пътека Що за нелепост е това, пита синът на жертвата Грешка в изписването на месеца

Почина известният пловдивски журналист Христо Баев

Месец след като навърши 85 години е починал известният пловдивски журналист Христо Баев. За кончината му съобщи в социалните мрежи синът му Антон Баев, също журналист и писател

Пловдив и Лайпциг задълбочават сътрудничеството си

Задълбочаване на икономическите отношения между Пловдив и Лайпциг обсъди кметът Костадин Димитров със саксонската принцеса Теофана фон Саксен и почетния консул на България в провинция Саксония Хайко

>