Кирил Котев смени Гонзо в БФС

02.04.2024 16:52
Кирил Котев Снимка: БФС

Кирил Котев е новият технически директор на Българския футболен съюз - позиция, на която той наследява новоизбрания президент на централата Георги Иванов, съобщава сайтът на централата.

Котев ще бъде пряко отговорен за работата на всички национални отбори, на треньорската школа към БФС, както и за развитието на детско-юношеския и женския футбол у нас.

„Благодаря на президента на Българския футболен съюз г-н Георги Иванов за поканата да се присъединя към екипа му и да заема такава отговорна позиция. Всички заедно ще работим усилено за бъдещето на българския футбол", заяви бившият защитник, който бе част от националния отбор при последното му участие на голям турнир - на Евро 2004.

Котев е роден на 18 април 1982 г. в Пловдив. Като играч е двукратен шампион на България - през 2004 г. с "Локо" (Пд) и през 2008 г. с ЦСКА.

С "червените" печели и купата на България през 2006 г., а през 2015-а повтаря триумфа с екипа на "Черно море".

След края на активната си кариера натрупва солиден управленски опит като главен селекционер и спортен директор на ЦСКА 1948 в периода 2018 - 2024 г.

През това време отборът влиза в елита, стига до бронзовите медали в първенството и играе финал за купата на България.

Назначаването на Котев е първият значим акт на Гонзо като глава на българския футбол.

Други от Футбол

Полицията със строги мерки за мача между Локо (Пд) и "Левски", ограничават движението

Униформени от подразделенията на пловдивската дирекция на МВР и служители на жандармерията ще се грижат за охраната и обезпечаването на обществения ред по време на мача между отборите на "Локомотив"

"Ботев" със златен ритон от Панагюрското съкровище, подари им го кметът на Пловдив (Снимки)

Фонтанът пред общината бликна в жълто Невиждана еуфория заля площад "Стефан Стамболов", а фонтанът с пеликаните бликна в жълто. Стотици изпълниха пространството и скандираха "Ботев"

"Купата е наша" и "Жълти богове" огласят с бомби, тъпан и димки Пловдив (Снимки)

Над 100 полицаи охраняват феновете на "Ботев", а шофьори ги приветстват с клаксони и търпеливо ги изчакват да се изнижат Щастливи от снощната победа, стотици фенове на "Ботев" Пд се събраха на

Наказаха солено "Ботев" Пд след финала за Купата

Дисциплинарната комисия към БФС наказа "Ботев" (Пловдив) с близо 10 000 лева глоби и предупреждение за лишаване от домакинство за провинения на феновете по време на финала за купата на България срещу

След инвестиция от нови 33 млн. лв. стадионът на “Ботев” (Пд) ще приема мачове и от Шампионската лига

Средствата са осигурени от държавата, а до края на юни местният парламент ще реши дали да обяви конкурс за нов строител, или ще се довери на сегашния Обследват нуждата от монтиране на система за

>