ЦСКА има срок до петък да се изнесе изцяло от "Българска армия"

01.04.2024 20:21
Екипът на “Ростер” дискутира плановете си за работа след като огледа стадиона. СНИМКИ: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ
Човек от екипа оглежда пилоните на осветлението, които трябва да се свалят.

Хората от Смолян дойдоха, но ще започнат работа другата седмица

До петък ЦСКА трябва да изнесе всичко, което става за ползване, от офисите на стадиона, за да може да бъде започната работа по разчистването на старото съоръжение.

Магазинът на феновете ще работи до 7 април, след което също приключва работа. Този на клуба вече е затворен и няма да работи.

Заради това тунелите към терена и още малко неща тръгнаха към Панчарево.

Както бе обявено, смолянската фирма “Ростер” се появи на стадиона на 1 април, но ограничи работата си единствено до обследване на площадката и евентуалното разположение на техниката.

“След няколко дни ще ви поканим да разгледате, дори вътре”, заяви управителят Росен Терзиев и се прибра с екипа си към бившето кафене на стадиона.

Най-много хората от “Ростер” се задържаха пред старите каси на ъгъла на игрищата откъм “Драган Цанков” откъдето е предвидено да се влиза в обекта. Там трябва да се събори част от оградата, за да се отвори път за навътре.

Фирмата е може би най-голямата в България за разчистване на строителни площадки.

Единственото, което бе изнесено от стадиона, бе антената на мобилния оператор А1, която бе прибрана от негови служители.

Смята се, че ще се почне откъм сектор “Б”, като се махне таблото и така да се отвори по-сериозен фронт към съоръжението.

В ранния следобед пък ЦСКА обяви търг за някои части от стадиона. Приходите отиват директно за детско-юношеската школа на клуба.

Първо в търга беше пусната табелата “Това е Армията”, която бе над тунела на съблекалнята на ЦСКА. Началната цена бе 500 лева, но светкавично цената се вдигна до 2000 лева. Наддаването приключва на 3 април в 20 часа.

След това дойде и табелата на сектор “А”, където са посочени някои блокове. Тя бе с начална цена от 200 лева, но много бързо стигна до 300 лева. Наддаването и за нея приключва по същото време.

Табелите са доста добре опаковани и имат и надпис “Запази част от историята”.

От ЦСКА обещаха в търга да има и изненади и заради това феновете са доста активни в наддаването.

Паралелно вече се поръчват и част от елементите за новия стадион.

В близките дни се очаква да бъде избран и строител на новата “Армия”.

Разчистването трябва да приключи в рамките на 90 дни, което означава, че през лятото може да се започне и да се гради.

Други от Футбол

Шампионът "Ботев" (Пд) загуби с 1:3 срещу десет футболисти от "Славия"

Носителят на купата на България "Ботев" (Пд) загуби с 1:3 от "Славия"  в мач от четвъртия плейофен кръг във втората четворка в efbet Лига, игран  на стадион "Александър Шаламанов" в София

“Манчестър Сити” е абсолютният футболен крал на Англия с 4-а титла поред!

“Манчестър Юнайтед” е рекордьор по титли в Англия, “Ливърпул”, “Арсенал” и “Челси” са с милиони фенове по света, но от 19 май 2024 г. на Острова има един абсолютен футболен крал

За първи път в историята жена ще ръководи мач от Първа лига

След като в редица европейски първенства жени започнаха да ръководят срещи от елитните дивизии, това се случи и в българския елит. За първи път в историята жена ще е главен съдия на двубой от Първа

"Локо" (Пд) падна с 1:2 от "Левски" след обрат (Снимки)

"Черно-белите" отпразнуваха 20 години от първата си шампионска титла "Локомотив" (Пд)  загуби с 1:2 от  "Левски" (Сф) в мач от 33-ия кръг на efbet Лига

Полицията със строги мерки за мача между Локо (Пд) и "Левски", ограничават движението

Униформени от подразделенията на пловдивската дирекция на МВР и служители на жандармерията ще се грижат за охраната и обезпечаването на обществения ред по време на мача между отборите на "Локомотив"

>