Ново протестно шествие в Добрич заради убийството на 56-годишен мъж

30.03.2024 11:53 Дияна Райнова

Протестно шествие се провежда днес в Добрич. Поводът е убийството в градския парк на 56-годишния Живко Маринов на 7 март. Задържан за убийството е 31-годишният Марин Добрев, за когото това се оказва петото нападение с нож на непознат на улицата в последната година. Той е наркозависим и с психично заболяване.

Сборният пункт на протеста е на входа на градския парк. Оттам шествието тръгва към мястото на убийството, след което ще продължи към Областната дирекция на МВР и община Добрич, и ще завърши на центъра.

"Исканията ни към тези две институции са да си свършат работата в рамките на техните компетенции и възможности", заяви един от организаторите на шествието Венцислав Великов.

"Имаме уверение от ОД на МВР, че тече вътрешна проверка и искаме тя да не бъде забутана в някое чекмедже, а да приключи и този, от когото е зависело убийството да бъде предотвратено, да си понесе отговорността. Имаме положителни сигнали от кмета Йордан Йорданов и от председателя на общинския съвет Красимир Николов за съвместна дейност по плана за превенция и искаме гаранции, че това ще се случи час по-скоро. Исканията на шествието са за справедливо и обективно разследване. Нямаме на този етап искания за конкретни оставки. Тръгваме в посока на градивност и конструктивност", каза още Великов.

"Искаме да се подобри сигурността в града, за да не се случват повече такива тежки инциденти", сподели друг от организаторите - Драгомир Йорданов.

Други от От страната и света

Джанет Йелън ще призове САЩ и Европа да използват заедно замразените руски активи

Американският министър на финансите Джанет Йелън се очаква да призове Европа и САЩ да застанат заедно срещу руската агресия и иранската "подкрепа за тероризма"

БНБ затегна правилата за отпускане на ипотечни заеми

Задължи всички банки да дават заем при спазване на 6 задължителни критерия и да се отчитат на всеки три месеца На поне 6 критерия трябва да отговаря всеки, който иска да получи ипотечен заем

Амал Клуни, съпруга на холивудския актьор, събирала доказателства срещу Нетаняху

Амал Клуни, съпругата на холивудската звезда Джордж Клуни, е събирала доказателства срещу премиера на Израел Бенямин Нетаняху.  В понеделник Международният наказателен съд в Хага издаде заповед за

200 лева глоба за камиона, който се вряза в къща в село Баница

200 лв. глоба е санкцията за шофьора на тира, който вчера едва не събори къща във врачанското с. Баница, съобщиха от полицията. Пробите за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни

Социалната комисия отхвърли решението на НОИ за вдигане на пенсиите с 11%

Парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика отхвърли проекторешението на "Продължаваме промяната - Демократична България" за задължаване на представителите на Министерски

>