Ринат тонове боклуци в "Столипиново", вижте как мият улиците им с шампоан (снимки)

30.03.2024 10:30 Радко Паунов
Фадрома разчиства битови отпадъци под балконите на улица "Батак".
13 самосвала извозват тонове отпадъци от "Столипиново".
Сега чистим, но след дни отново ще е същото, казват работници.
Боклуците в "Столипиново" са обичайна гледка.
Изчистените улици в "Столипиново" се мият с шампоан.

На кой са му потрябвали тези миризливи казани, че да ги краде, отхвърля обвиненията жителка на квартала

Могили от отпадъци се издигат до първите етажи на жилищните блокове в пловдивския квартал "Столипиново". Мишки и деца играят заедно, казва Пенка Денева от улица "Възход". 

Това е причината тази заран още в 6,30 часа да започне мащабна акция по почистване на района.13 самосвала, 5 челни товарача и десетки служители от тъмни зори са впрегнати на съботник от общинското предприятие "Чистота". Там е и директорката Десислава Георгиева, която ръководи мащабното почистване. 

Най–страшни са улиците "Сокол", "Батак", "Възход", "Ландос" и "Крайречна". Фадроми ринат битовата смет, която се въргаля по улиците.

"Чистим седем дни в седмицата и виждате какво е", коментира Георгиева. Според пловдивчани само след дни отново ще е същото. Те сравняват ситуацията като пълнене на каца без дъно.

Пенка Денева се оплака, че на улица "Възход" нямали съдове за смет и обитателите за по–лесно изхвърляли през прозорците каквото им падне. Във входовете не може да се стъпи. Вървиш по отпадъци, казва Пенка.

Тя категорично отхвърля твърденията, че съдовете за смет се крадяли. "На кой са му потрябвали тези миризливи казани", реагира жената. 

Директорката на "Чистота" обясни, че улица "Възход" е тясна и по нея не може да мине техника, за да обслужва контейнерите. "Ще намерим решение", обеща тя.

Там, където вече са разчистени незаконните бунища, минават машини и мият с шампоан. По улиците се стеле пяна и аромат на горски плодове.

"Боже, боже! Докъде стигнахме – да мият с шампоан улиците в "Столипиново", а в останалите части на Пловдив такова нещо няма", коментираха жители от други квартали. И дават пример с "Кючук Париж" например.

Други от От Пловдив

Виктория Радева с предизвикателство към пловдивчани за игра на шах в неделя

Европейската и републиканска шампионка по шахмат Виктория Радева ще направи утре – 19.05.2024 г., неделя, от 16 часа демонстративен сеанс по шахмат пред предизборния пункт на ГЕРБ-СДС на Главната в

Пловдивчанин не разбирал обвинението в дрифт, съдията: Търси се под вола теле

Глобата от 3000 лв. и отнемането на книжката са потвърдени Защитата на пловдивчанин, дрифтирал посред бял ден на централната улица "Васил Левски", се опита да го оправдае с довода

Кандидати от ГЕРБ присъстваха на откриването на Народния събор в Пловдив

Фактът, че виждам толкова много публика тук, е още едно потвърждение, че българите са здраво свързани с корените си, подчерта проф. Даниела Дженева Кандидати за народни представители от листата на

Пловдив чества 24 май с празнично шествие и много концерти

Ще бъдат връчени и отличия на изтъкнати преподаватели и творци Честването на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност 24 чай в

Над 1,2 млн. лв. необходими за почистването на наводнените изби на блоковете в "Столипиново"

1 267 930 лв. трябва да задели община Пловдив за почистването на наводнените и затрупани с боклуци изби на блоковете в кв.  "Стопипиново". Сумата се съдържа в отговор на зам

>