Бившият творчески директор на „Гучи” Алесандро Микеле оглави „Валентино”

28.03.2024 17:24 Виолина Христова, Рим
Алесандро Микеле е роден в Рим преди 51 г. СНИМКА Инстаграм/ alessandro_michele

Дни след като от „Валентино" си отиде досегашният му творчески директор Пиерпаоло Пичоли, модният гигант обяви, че неговото място от 2 април ще се заеме от Алесандро Микеле. Той беше на същия пост до 2022 г., но в родената във Флоренция компания за лукс и мода „Гучи".

Микеле ще дирижира дизайна на римската марка, чието седалище е на площад „Минянели", близо до Испанския площад. Тя е основана от Валентино Гаравани и Джанкарло Джамети през 1960 г. Поздравления за новото си назначение Микеле получи от Рачид Мохамед Рачид, председател на модната къща и главен изпълнителен директор на групата Mayhoola, която контролира 70 на сто от собствеността на марката. Останалите 30 на сто се държат от групата „Керинг", в чиято орбита е самата „Гучи", откъдето идва Алесандро Микеле.

Според Рачид през последните 12 г. групировката е посветила голяма част от усилията си за превръщането на „Валентино" в модна къща за лукс на световно ниво. Според него римската компания е увеличила размерите и репутацията си пет пъти. Номинирането на Микеле като творчески директор е част от концепцията за издигане на още по-високо ниво на марката.

Роденият в Рим преди 51 г.Алесандро Микеле напусна „Гучи" през ноември 2022, или само 7 г., след като стана творчески директор в групата. За малкото време, прекарано начело, той успя да я превърне в една от най-престижните и желани марки в сферата на лукса в света.

Той направи истинска революция, налагайки стил, в който полъхът от миналото се комбинираше с контрастни щрихи от настоящето Така превръщаше дрехата в изключително сексапилна, понякога дори на ръба на кича. Много от облеклата можеха да се носят едновременно от мъже и от жени.

Алесандро Микеле ще покаже първата си колекция за "Валентино" в Париж през седмицата на висшата мода в края на октомври 2024. Тогава ще се демонстрират предложенията за пролет/лято 2025 г.

Други от Възход и падение

На 8 май рожден ден имат

Анета Сотирова, актриса Мустафа Карадайъ, бивш председател на ДПС Жоржета Чакърова, актриса Доц. д-р Димитър Буланов, специалист по обща и коремна хирургия

Честит рожден ден на Александра Николаева

Днес рожден ден празнува Александра Николаева от онлайн отдела на “24 часа”. Лъчезарна и талантлива, тя е с безупречен нюх за най-интересните и любопитни новини, а историите, които умее да разказва

Сара Джесика Паркър в клетка за птици на Мет Гала

“Градината на времето” бе дрескодът на тазгодишното събитие на музея “Метрополитън” Сара Джесика Паркър се появи с изумителна рокля на червения килим на Мет Гала в музея на изкуствата “Метрополитън”

Теодосий Спасов и гръцко трио свирят на кавал, канун и уд на фестивала SoFest Spring

Традиционна балканска и модерна музика ще звучи в концерта на Теодосий Спасов, на който известният музикант ще свири заедно с гръцките си колеги от The Crossover Trio на 18 май в София

Най-големите хитове на Queen с Queen Sensation ще звучат утре вечер в зала 1 на НДК

Сърбите от Queen Sensation откриха българското си турне с нетрадиционен джем сешън пред меломани и чуждестранни дипломати акредитирани в София на 6 май в Студентски град

>