Възстановиха полицейското управление в Полски Тръмбеш, 2 години беше участък

28.03.2024 13:28 Дима Максимова
Сградата на полицията в Полски Тръмбеш Снимка: Община Полски Тръмбеш

С министерска заповед от 28 март Полски Тръмбеш отново  има полицейско управление. На 1 юли 2022 г. то бе трансформирано в полицейски участък с неясни мотиви от Бойко Рашков. Сега министърът на МВР в оставка Калин Стоянов чу болката на хората от общината и отмени заповедта от преди две години, съобщиха на страницата си във фейсбук от общината.

До броени дни ще стане ясно кой ще оглави полицейското управление. Участъкът се управлява от инспектор Красимир Христов, който е от Полски Тръмбеш. 

Известието за закриване на управлението на МВР в Полски Тръмбеш през 2022г., бе съпроводено с граждански протести во главе с кмета на общината Георги Чакъров. След безуспешни съдебни дела, преди около месец той написа пространно изложение до министър Стоянов и до директора на ОД на МВР ст.комисар Димитър Машов с искане управлението да бъде възстановено. Питания в парламента по темата направи и депутатът от Полски Тръмбеш Валентина Димова, която има огромен принос за връщането на статута, казват от местната управа.

Община Полски Тръмбеш има 464 кв.км площ и близо 14 000 души население в 15 населени места. През територията са планирани един главен път и една магистрала. Общата дължина в километри на всички пътни артерии е 130 км, от които над 105 км републиканска пътна мрежа и 24, 8 км – общински пътища.

С трансформацията преди две години бе закрита и оперативно-дежурната част, като по този начин се преустанови възможността за адекватна и навременна реакция при регистриране на престъпления. Новата структура на полицейски участък бе с по-малък щат, което направи невъзможно обслужването на територията и населението на общината.

Въпреки това Община Полски Тръмбеш закупи и подари на участъка автомобил за 27 000 лева, за да се грижи МВР за хората по-добре.

Други от От страната и света

Премиерът Димитър Главчев се срещна с главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи

България е пример за толерантност и сътрудничество между различни културни общности. Това мнение бе споделено по време на среща между министър-председателя Димитър Главчев и главния мюфтия д-р

Кметът Пенчо Милков награди млади таланти в национален конкурс за Деня на Европа

В Художествената галерия днес се състоя награждаването на най-добре представилите се участници в Националния конкурс с международно участие „Аз, ти, той – ние сме Европа"

ГЕРБ открива предизборната си кампания в Стара Загора, счупили сглобката от завист (На живо)

"Отиваме на избори, защото счупихме сглобката от завист. Да, от завист. Сигурно се питате защо. Ще ви кажа. Не можахме да преодолеем огромните чутовни успехи на правителството на "Промяната"

ГЕРБ-СДС: Честит Ден на Европа! Стабилна България може да бъде в сигурна Европа!

Представителите на политическа партия ГЕРБ днес отбелязаха Деня на Европа на емблематично за деня място – метростанция „Европейски съюз". Това съобщиха от пресцентъра на партията

Задържаха двама мъже за измама, представили са се за служители на ГДБОП

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама мъже за измама. На 16.04.2024 г. в гр. София, обвиняемите Б.И. и Г.И. с цел да набавят за себе си имотна облага

>