Проф. Киров: Възможно е Горица Кожарева да стане служебен премиер

28.03.2024 12:01
Проф. Пламен Киров

„Струва ми се, че ще има служебен министър-председател и той ще бъде жена. Постът ще поеме Горица Кожарева, която е зам.-председател на Сметната палата". Това заяви конституционалистът Пламен Киров в ефира на предаването „Твоят ден" по NOVA NEWS, малко след като от ИТН върнаха празна папката с третия мандат.

"Ако и Кожарева не се съгласи да стане служебен премиер, докато бъде избрано ново Народно събрание, ще действа правителството в оставка", обясни конституционалистът.

Основна задача на служебното правителство е да организира честни и свободни избори. Правителство в оставка не може да организира вот. Ако не бъде назначено служебно, хипотетично може да се стигне до конституционна криза", коментира още проф. Киров. И допълни, че няма да се стигне до конституционна криза.

„Някои хора трябва да престанат да експериментират с Конституцията, защото се получават лоши решения", заяви проф. Киров.

Други от От страната и света

Премиерът Димитър Главчев се срещна с главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи

България е пример за толерантност и сътрудничество между различни културни общности. Това мнение бе споделено по време на среща между министър-председателя Димитър Главчев и главния мюфтия д-р

Кметът Пенчо Милков награди млади таланти в национален конкурс за Деня на Европа

В Художествената галерия днес се състоя награждаването на най-добре представилите се участници в Националния конкурс с международно участие „Аз, ти, той – ние сме Европа"

ГЕРБ открива предизборната си кампания в Стара Загора, счупили сглобката от завист (На живо)

"Отиваме на избори, защото счупихме сглобката от завист. Да, от завист. Сигурно се питате защо. Ще ви кажа. Не можахме да преодолеем огромните чутовни успехи на правителството на "Промяната"

ГЕРБ-СДС: Честит Ден на Европа! Стабилна България може да бъде в сигурна Европа!

Представителите на политическа партия ГЕРБ днес отбелязаха Деня на Европа на емблематично за деня място – метростанция „Европейски съюз". Това съобщиха от пресцентъра на партията

Задържаха двама мъже за измама, представили са се за служители на ГДБОП

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама мъже за измама. На 16.04.2024 г. в гр. София, обвиняемите Б.И. и Г.И. с цел да набавят за себе си имотна облага

>