Скорсезе тръгва по пътя на Мария Магдалена, Франциск от Асизи и още шестима, обявени за светци

28.03.2024 11:43
Режисьорът Мартин Скорсезе.

Режисьорът и носител на "Оскар" Мартин Скорсезе, който работи по филм за Исус, тръгва по пътя на светците в документална поредица за Фокс нейшън, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Известният кинодеец ще бъде водещ, разказвач и продуцент на поредицата от осем части, която ще проследи живота на осем мъже и жени, обявени за светци. Сред тях са Жана д'Арк, Франциск от Асизи, Томас Бекет, Мария Магдалена (Мария Магдалина) и Максимилиан Колбе, францискански монах, който доброволно умира в Освиенцим (Аушвиц), за да спаси живота на бащата на едно семейство.

Документалната поредица е озаглавена "Мартин Скорсезе представя: Светците". Първите четири епизода ще бъдат излъчени през ноември, а останалите четири - до май 2025 г.

Мартин Скорсезе, който за кратко е искал да стане свещеник, преди да се насочи към киното, разкри през януари пред "Лос Анджелис таймс", че следващият му филм ще бъде адаптация на книгата "Животът на Исус" на японския писател Шюсаку Ендо.

Скорсезе и преди е адаптирал роман на Ендо - "Мълчание". В едноименния филм от 2016 г. участват Андрю Гарфийлд, Адам Драйвър и Лиъм Нийсън.

Други от Възход и падение

Издирват сина на Никълъс Кейдж за побой над майка му

Издирват сина на Никълъс Кейдж за побой над майка му. Уестън Копола Кейдж и Кристина Фалтон се скарали на 28 април. След това 33-годишният Уестън ѝ посегнал, твърдят органите на реда

Сашо Кадиев се завръща с "Кой да знае" по Би Ти Ви

Александър Кадиев се завръща като водещ на шоуто  „Кой да знае?". Новият сезон ще започне от 20 май по Би Ти Ви.  В двата отбора си остават Милица Гладнишка и Христо Пъдев

Димитър Стоянович: Хората имат нужда от култура, не само от простотии и шоу

Дразня се, когато се подценява публиката и никога не го правя, казва сценаристът, режисьор и водещ на "Култура.БГ" Свободата в киното е много опасна работа

Почина Стив Албини, легендарен американски звукозаписен продуцент

Легендарният американски звукозаписен продуцент Стив Албини, работил с „Нирвана", „Пиксис", Пи Джей Харви, Джими Пейдж и Робърт Плант, почина на 61-годишна възраст, съобщиха от неговото студио

Емил Конрад се отказал от майка си: Не знам как не е била в затвора (Видео)

Емил Конрад сподели пред последователите си, че е осиновен, когато бил бебе, но жената, поела отговорността за него, е с ограничителна заповед. "Аз даже не знам как тази жена не е била в затвора"

>