Васил Терзиев: Подкрепете бюджета на София и дайте шанс за по-бързото развитие на града

28.03.2024 11:29
Васил Терзиев СНИМКА: Юлиян Савчев

“Благодаря на общинските съветници за дискусиите, обсъжданията и направените предложение към бюджета! Преди 2 месеца, когато внесохме проекта на бюджет очаквахме точно това“. Това каза кметът на София Васил Терзиев на заседанието на Столичния общински съвет.  

“За първи път в допълненията към бюджета са включени предложенията на всички групи общински съветници, които изпратиха своите идеи за допълнение. Общата стойност на направените промени е над 59 млн. лв. За съжаление не всички идеи и предложения могат да намерят реализацията още в първия бюджет или в първата година на управлението, защото няма как да увеличим прекалено много разходите без да променяме данъчната политика в града”, каза той. 

“Уважаеми общински съветници, днес имате възможност да направите и вие нещо за първи път. Гласувайте единодушно за бюджета на Столичната община. Това е и вашият бюджет. Направихме го заедно и в диалог. Дайте шанс за по-бързо развитие на София. Гражданите очакват това от всички нас”, каза той. 

Други от От страната и света

Премиерът Димитър Главчев се срещна с главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи

България е пример за толерантност и сътрудничество между различни културни общности. Това мнение бе споделено по време на среща между министър-председателя Димитър Главчев и главния мюфтия д-р

Кметът Пенчо Милков награди млади таланти в национален конкурс за Деня на Европа

В Художествената галерия днес се състоя награждаването на най-добре представилите се участници в Националния конкурс с международно участие „Аз, ти, той – ние сме Европа"

ГЕРБ открива предизборната си кампания в Стара Загора, счупили сглобката от завист (На живо)

"Отиваме на избори, защото счупихме сглобката от завист. Да, от завист. Сигурно се питате защо. Ще ви кажа. Не можахме да преодолеем огромните чутовни успехи на правителството на "Промяната"

ГЕРБ-СДС: Честит Ден на Европа! Стабилна България може да бъде в сигурна Европа!

Представителите на политическа партия ГЕРБ днес отбелязаха Деня на Европа на емблематично за деня място – метростанция „Европейски съюз". Това съобщиха от пресцентъра на партията

Задържаха двама мъже за измама, представили са се за служители на ГДБОП

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама мъже за измама. На 16.04.2024 г. в гр. София, обвиняемите Б.И. и Г.И. с цел да набавят за себе си имотна облага

>