60 пожара са загасени за денонощието, един човек е загинал

28.03.2024 08:41
Без нанесени материални щети са възникнали 42 пожара, от които девет - в сухи треви, горска постеля и храсти, 24 - в отпадъци и други. СНИМКА: Пиксабей

Общо 60 пожара са ликвидирани в страната през последното денонощие, загинал е един човек, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението". Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 85 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 18 пожара, от които пет са в жилищни сгради, един - в промишлени сгради, два - в транспортни средства, пет - в съоръжения на открито и др.

Без нанесени материални щети са възникнали 42 пожара, от които девет - в сухи треви, горска постеля и храсти, 24 - в отпадъци и други.

Извършени са 23 спасителни дейности и помощни операции: две при катастрофи в транспортни средства, една при инциденти с опасни вещества и 20 - техническа помощ.

Регистрирани са две лъжливи повиквания.

Други от От страната и света

Кой успя да спаси златото си от алчните орди на Райха

Норвегия скрива кюлчетата си под прясно уловена риба в кораби, които се промъкват покрай подводници и самолетен обстрел до Лондон Подмолни игри на банкери от Швейцария и Ватикана помагат на

Димитър Главчев ще ръководи българска поклонническа делегация в Света гора

Министър-председателят Димитър Главчев ще ръководи традиционната българска поклонническа делегация в Света гора за празника на манастира „Св. Вмч. Георги Зограф"

Премиерът Димитър Главчев се срещна с главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи

България е пример за толерантност и сътрудничество между различни културни общности. Това мнение бе споделено по време на среща между министър-председателя Димитър Главчев и главния мюфтия д-р

Кметът Пенчо Милков награди млади таланти в национален конкурс за Деня на Европа

В Художествената галерия днес се състоя награждаването на най-добре представилите се участници в Националния конкурс с международно участие „Аз, ти, той – ние сме Европа"

ГЕРБ открива предизборната си кампания в Стара Загора, счупили сглобката от завист (На живо)

"Отиваме на избори, защото счупихме сглобката от завист. Да, от завист. Сигурно се питате защо. Ще ви кажа. Не можахме да преодолеем огромните чутовни успехи на правителството на "Промяната"

>