Кметът на София дари картина за търга на Виенския бал в столицата

27.03.2024 01:00
Васил Терзиев дари картина от личната си колекция. СНИМКИ: РОМЕО ЧОЛАКОВ
Бизнесменът Николай Вълканов (вдясно) с дъщеря си Марина
Дебютантите откриха бала.
Посланичката на Австрия, кметът на София, посланикът на Унгария и дъщерята на Васил Терзиев (от ляво на дясно)
Кметът на София поздравява гостите на бала, до него вдясно е организаторката Мария Нейкова.

Васил Терзиев бе придружен на събитието от дъщеря си Ива Терзиева

Кметът на София Васил Терзиев дари картина от личната си колекция за благотворителния търг по време на Виенския бал в столицата. 23-ото издание на изисканото събитие се състоя на 23 март в столичния хотел “Маринела”.

Картината, с която Васил Терзиев се раздели за благородна кауза, се казва “Орлов мост” и е на художника Любомир Арнаудов. Тя бе продадена за 5 хиляди лева. 

Виенският бал се състоя под патронажа на кметовете на София и Виена - Михаел Лудвиг (който не можа да присъства), и на посланика на Австрия в България г-жа Андреа Икич-Бьом.

Присъстваха не само представители на бизнеса и културата, но също и политици. Кметът на София бе придружен от дъщеря си Ива Терзиева. Почетни гости бяха заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова и съпругът ѝ, заместник-министърът на вътрешните работи Ивелина Дундакова, която също бе със съпруга си. Сред специалните гости бе и посланикът на Унгария Миклош Борош. 

Гостите имаха удоволствието да се насладят не само на изискано меню, но и на богата музикална програма, създадена от продуцента на бала проф. Румен Нейков. Солистите на Националния музикален театър Олга Динова и Стефан Петков изпълниха произведения от Роберт Щолц и Франц Лехар. А в полунощ всички танцуваха кадрил под ръководството на Рафаела Пегани, хореограф от Виена. 

За да се наберат средства за благотворителната кауза на бала, гостите се включиха в търг и томбола, водени от Мая Косева, член на Управителния съвет на Виенския клуб. На търга освен картината, дарена от Васил Терзиев, имаше още пет предмета, а общата сума, събрана и с томболата, е 30 330 лева. Освен това бе получено и целево дарение в размер на 12 000 лв. за каузата, подкрепяща проекта на сдружение “Педиатри за бъдеще” за обучение на млади лекари и студенти по медицина, които ще се посветят на детското здравеопазване. “Към тези суми ще се прибавят и средствата, които ще останат след счетоводното приключване на събитието”, каза Мария Нейкова, организатор на бала.

 

Други от Възход и падение

Издирват сина на Никълъс Кейдж за побой над майка му

Издирват сина на Никълъс Кейдж за побой над майка му. Уестън Копола Кейдж и Кристина Фалтон се скарали на 28 април. След това 33-годишният Уестън ѝ посегнал, твърдят органите на реда

Сашо Кадиев се завръща с "Кой да знае" по Би Ти Ви

Александър Кадиев се завръща като водещ на шоуто  „Кой да знае?". Новият сезон ще започне от 20 май по Би Ти Ви.  В двата отбора си остават Милица Гладнишка и Христо Пъдев

Димитър Стоянович: Хората имат нужда от култура, не само от простотии и шоу

Дразня се, когато се подценява публиката и никога не го правя, казва сценаристът, режисьор и водещ на "Култура.БГ" Свободата в киното е много опасна работа

Почина Стив Албини, легендарен американски звукозаписен продуцент

Легендарният американски звукозаписен продуцент Стив Албини, работил с „Нирвана", „Пиксис", Пи Джей Харви, Джими Пейдж и Робърт Плант, почина на 61-годишна възраст, съобщиха от неговото студио

Емил Конрад се отказал от майка си: Не знам как не е била в затвора (Видео)

Емил Конрад сподели пред последователите си, че е осиновен, когато бил бебе, но жената, поела отговорността за него, е с ограничителна заповед. "Аз даже не знам как тази жена не е била в затвора"

>